Čím nakrmit srdce

Čím nakrmit srdce

Publikováno: 04.10.2012

Zobrazení: 19

Na zdraví srdce a cév mají důležitý vliv některé látky, které by v naší stravě neměly chybět. Pokud si nejste jisti, že svému tělu dodáváte dostatek rybího oleje, koenzymu Q10 a selenu, může pro vás být řešením nový doplněk stravy OmegaPrim.

Strava je jeden z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje zdraví srdce a cév. Bohužel jídlo nás Středoevropanů obsahuje velké množství nasycených tuků, které kardiovaskulárnímu systému vůbec neprospívají. Pokud jíme nenasycené tuky, jde především o rostlinné oleje, obsahující hlavně omega-6 mastné kyseliny.

Pro zdraví srdce a cév jsou však podstatné hlavně omega-3 mastné kyseliny. Poměr mezi omega-6 a omega-3 kyselinami by mel být v rozmezí 2:1 až 4:1. Ve skutečnosti naše strava obsahuje mnohem vyšší poměry, které pak mají negativní vliv na rovnováhu tuku v krvi a celém našem organizmu.

omega 3 pro zdraví srdce a cévVelké množství omega-3 mastných kyselin obsahuje tuk ryb z chladných severských moří, proto národy žijící v těchto oblastech a často konzumující ryby nedostatkem omega-3 netrpí. U nás je však situace opačná, proto je vhodné omega-3 mastné kyseliny dodávat tělu jinou formou.

Dobrý stav srdce a cév ovlivňuje i koenzym Q10 a selen. Tyto látky pomáhají předcházet usazování nebezpečných látek, jež způsobují ucpávání cév.

Také selenu obsahuje průměrná středoevropská strava velmi málo. Produkce koenzymu Q10 zase klesá s věkem – například organizmus sedmdesátiletého člověka produkuje pouze 20 % této životně důležité látky ve srovnání s pětadvacetiletým. I v těchto případech je dobré využít možnosti dodávat selen a koenzym Q10 prostřednictvím doplňků stravy.

omega 3 koenzym Q10selen

Nový doplněk stravy OmegaPrim od Walmarku obsahuje optimální kombinaci všech tří důležitých látek – omega-3 mastné kyseliny, koenzym Q10 i selen – ve vyváženém množství a doplňuje tak chybějící živiny ve stravě a v organizmu.

Zdravé srdce potřebuje správné palivo
23.02.2018

Zdravé srdce potřebuje správné palivo

Téměř 50 % všech úmrtí v ČR mají na svědomí onemocnění srdce a cév. Jedním z hlavních rizikových faktorů je také životospráva, kterou ale můžete ovlivnit vy sami, rozhodnete-li se, že se budete ke svému srdci chovat ohleduplně.

Přečtěte si více
Zobrazení: 299
Omega-3 mastné kyseliny mohou snížit hodnoty rizikových faktorů způsobujících nemoci srdce
06.05.2011

Omega-3 mastné kyseliny mohou snížit hodnoty rizikových faktorů způsobujících nemoci srdce

Omega-3 mastné kyseliny jsou spojovány se snížením hodnot homocysteinu, aminokyseliny, která má souvislost se zvýšeným rizikem srdečních onemocnění a demence. Toto udává nová meta-analýza založená na vědeckých důkazech.

Přečtěte si více
Zobrazení: 78
Extrakt ze zeleného čaje a zdraví srdce
28.06.2010

Extrakt ze zeleného čaje a zdraví srdce

Užívání extraktu ze zeleného čaje může snižovat hladinu proteinu souvisejícího s onemocněním srdce.

Přečtěte si více
Zobrazení: 315