Přírodní extrakty umí nejen povzbudit

Přírodní extrakty umí nejen povzbudit

Publikováno: 18.04.2024

Zobrazení: 391

Potřebujete na jaře „dobít baterky“ přírodní cestou? V tom případě pro vás máme tipy na doplňky stravy, které podpoří nejen energii, ale také zdraví. Seznamte se s aktivními látkami přírodního původu, které podpoří psychickou i fyzickou kondici a vnesou jarní svěžest a vlnu energie do vašich životů.  

Guarana, energetická vzpruha pro tělo i mysl

Extrakt ze semen guarany, paulinie nápojné, jejímž domovem jsou amazonské pralesy, je již tisíce let využíván jako přírodní zdroj energie. Plody guarany připomínají svým vzhledem otevřené oko a tento velmi originální vzhled je také důvodem, proč byla guarana u severoamerických Indiánů spojena s mnoha mýty a bájemi.  Tento elixír života, jak je guarana také označována, si svoji oblibu udržel dodnes. Za stimulující účinky guarany může přírodní kofein, který se, na rozdíl kofeinu v kávě, uvolňuje postupně během delšího období, což může poskytnout trvalejší a vyrovnanější energetickou podporu než kofein z jiných zdrojů (káva, čaj). Guarana je vhodná také pro osoby s citlivým zažíváním, protože nedráždí žaludek jako jiné zdroje kofeinu. Semena guarany obsahují nejen kofein, ale také antioxidanty a vitaminy B a C. Podporuje normální funkci imunitního systému. Guarana je díky svým povzbuzujícím vlastnostem oblíbená nejen u studentů ve zkouškovém období, ale také u všech, které trápí únava, vyčerpání a potřebují podpořit výkonnost. Guarana pomáhá zvýšit bdělost a koncentraci, rovněž podporuje fyzickou aktivitu a povzbuzuje tělo. Podporuje normální duševní výkonnost a snižuje duševní únavu. Přispívá k metabolizmu tuků a pomáhá při kontrole hmotnosti. Doplněk stravy s guaranou proto nesmí chybět ani v naší nabídce. Originální extrakt ze semen guarany z Brazílie najdete v doplňku stravy Guarana 800 mg ze žluté řady od Walmarku.  

Ženšen pro vitalitu i podporu sexuálního zdraví

Dalším velmi oblíbeným přírodním zdrojem energie a vitality je ženšen korejský, známý také jako „kořen života“. V tradiční čínské medicíně je ženšen využíván k podpoře zdraví již po staletí. Jeho obliba však neustále roste, a to i v západním světě, kde je v posledních letech patrný návrat k přírodním způsobům podpory zdraví. Ženšen má mnoho benefitů, díky kterým je oblíbený jak u mužů, tak u žen, a to napříč všemi věkovými kategoriemi. Ženšen ocení také ti, které trápí každodenní stres a starosti. Ženšen korejský je totiž známý adaptogen pomáhající tělu adaptovat se na stres a překonat únavu, a proto není divu, že je v dnešní době tak vyhledávaným doplňkem stravy. Ženšen podporuje také mozkovou aktivitu, zlepšuje kognitivní funkce, pomáhá zvýšit koncentraci a bdělost, zachovat optimální tělesnou výkonnost, vytrvalost, energii a vitalitu. Možná vás překvapí, že ženšen také podporuje erekci a sexuální zdraví. Nutno dodat, že ženšen je vhodný také k podpoře normální funkce imunitního systému a k normální cirkulaci krve. Potřebujete-li podpořit vitalitu a cítit se na jaře v kondici, vyzkoušejte doplněk stravy Ženšen korejský ze žluté řady od Walmarku a užijte si pohodové jaro plné energie, vitality a zdraví. 

Další kvalitní doplňky stravy ze žluté řady od Walmarku najdete na našem e-shopu. Vybírat můžete ze široké nabídky doplňků stravy nejen pro podporu imunity, celkového zdraví, energie, vitality a krásy, ale také doplňky stravy pro více specifické potřeby. Podpořte kondici s Walmarkem a nechte své zdraví zazářit!
 

 

 

Tento článek byl vytvořen ve spolupráci s: 

Mgr. Denisa Salvová

Absolvovala obor Rehabilitační psychosociální péče na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity. Působila ve zdravotně sociální oblasti jako vedoucí poraden, terapeut a lektor kurzů pro pracovníky v pomáhajících profesích. V současné době se zajímá o oblast medicíny, zdravotnictví, zdravého životního stylu a psychologie.

Zrádné jarní paprsky aneb buďte připraveni na opalovací sezónu!
05.04.2024

Zrádné jarní paprsky aneb buďte připraveni na opalovací sezónu!

I když je opalování spojeno především s létem, sluneční paprsky mohou být stejně nebezpečné i na jaře. Sluneční záření pomáhá psychické kondici a je potřebné k přeměně vitaminu D na jeho aktivní formu. Má ale také řadu nežádoucích účinků, které hlavně na jaře můžeme podceňovat. Jak se na jarní sluníčko nejlépe připravit? Základem je kvalitní solární kosmetika zohledňující specifické potřeby pokožky.   

Přečtěte si více
Zobrazení: 255
Jak na jaře podpořit dětskou imunitu?
03.04.2024

Jak na jaře podpořit dětskou imunitu?

Na jaro se těšíme všichni, i když rodiče malých dětí možná o něco méně. Jarní proměnlivé počasí a dětský kolektiv patří k častým příčinám zvýšeného výskytu respiračních onemocnění, a představuje tak riziko zvýšených absencí nejen dětí ve škole, ale také rodičů v zaměstnání. Mnozí rodiče se proto zajímají, jak podpořit dětskou imunitu.

Přečtěte si více
Zobrazení: 464
Jarní únava? Podpořte energii přírodní cestou!
19.03.2024

Jarní únava? Podpořte energii přírodní cestou!

I když venku začíná všechno kvést a příroda se probouzí ze zimního spánku, vy byste nejraději zůstali v posteli. Ačkoliv únava je spojována hlavně s podzimem, někteří nadměrnou únavou a vyčerpáním trpí právě na jaře. Abyste se necítili unavení a bez energie, vyzkoušejte naše tipy a užívejte si jaro naplno!

Přečtěte si více
Zobrazení: 1089
ROZHOVOR: Příčin neplodnosti je bohužel velmi mnoho
15.04.2024

ROZHOVOR: Příčin neplodnosti je bohužel velmi mnoho

V České republice se neplodnost týká až 20 % párů a jejich počet bohužel stále roste. O diagnóze neplodnosti hovoří lékaři v případě, že pár není schopen počít při pravidelném nechráněném pohlavním styku po dobu minimálně alespoň jednoho roku. Na vině může být problém jak na straně ženy, tak i muže. Příčina může být však také neznámá. Po jak dlouhé době snažení vyhledat odbornou pomoc, na jaké vyšetření se připravit a zda může být prevencí neplodnosti mražení vajíček, jsme se zeptali MUDr. Nicole Mardešićová, MHA, vedoucí lékařky Pronatal Group.

Přečtěte si více
Zobrazení: 85
ROZHOVOR: Ústa jsou branou do celého těla
27.03.2024

ROZHOVOR: Ústa jsou branou do celého těla

Pokud jste aktivní na sociálních sítích a zajímáte se o svůj chrup, možná jste narazili na instagramový profil dentální hygienistky Kláry Nové, která kromě toho, že postuje střípky ze svého života, navíc edukuje své sledující o dentální hygieně a správné péči o zuby. Dentální hygienu Klára doporučuje navštívit alespoň 2x ročně, protože krásný úsměv je jen jeden, a to ten zdravý!

Přečtěte si více
Zobrazení: 90