I mlsání může být zdravé!

I mlsání může být zdravé!

Publikováno: 19.01.2011

Zobrazení: 17

„Gumové” bonbonky děti milují, Walmark pro ně ale nachystal ještě lepší „vychytávku” – želatinové Marťánky, na nichž si pochutnají a kteří jim zároveň dodají tu správnou porci denní dávky vitaminu D, ale i ostatních vitaminů a minerálů.

Vápník je jednou z hlavních minerálních složek kostní tkáně, proto je nezbytné, aby byl dětem zajištěn jeho dostatečný přísun pro dosažení maximální hmoty kostí v mladém věku. Jinak totiž může nízký příjem nebo špatné vstřebávání vápníku u dětí omezit jejich růst a hrozí, že kosti porostou nesprávně, budou měkké nebo se budou snadno lámat.

Metabolizmus vápníku zásadním způsobem ovlivňuje vitamin D, a to se všemi důsledky. Například zvyšuje vstřebávání vápníku ve střevě a umožňuje mineralizaci kostí.

Jedním z prvních příznaků nedostatku vitaminu D je svalová slabost a ztuhlost a také zvýšená citlivost k infekcím. Vitamin D se obecně vyskytuje v tuku jater ryb, zejména mořských (sardinky, sledi, makrely, lososi). Menší množství vitaminu D obsahují vejce, maso, mléko a máslo.

 Lidský organizmus si dokáže vitamin D sám vytvářet, a to za pomoci slunečního záření dopadajícího na pokožku. Jeho tvorbu však ovlivňuje řada faktorů, například zeměpisná šířka, znečištění vzduchu, propustnost atmosféry atd. V evropských zemích je syntéza vitaminu D na pokožce vlivem slunečního záření nedostatečná, zvláště v zimním období, kdy se slunce na obloze moc často neobjevuje.

Proto je vhodné zvláště v tomto období doplňovat jeho zásoby pomocí doplňků stravy. Potřebná denní dávka vitaminu D u dětí činí asi 10 μg (tj. 400 IU) denně.

Marťánci Gummi pro řádný růst a rozvoj kostí dětí

Imunita z přírody
04.04.2022

Imunita z přírody

S jarem nastává ten správný čas nastartovat organismus a podpořit jeho odolnost. Možností, jak podpořit normální funkci imunitního systému, a tím i celkové zdraví, je mnoho. Základem je však zdravý životní styl, jehož součástí je dostatek pohybu na čerstvém vzduchu, tedy v přírodě. A právě tipy z přírody, které podpoří vaši imunitu, vám přinášíme.

Přečtěte si více
Zobrazení: 240
Jídelníček pro podporu dětské imunity
26.07.2023

Jídelníček pro podporu dětské imunity

Ačkoliv je téma dětské imunity aktuální zejména v chladných měsících, nejeden rodič si uvědomuje, že podporovat dětskou imunitu je důležité během celého roku. Infekce dýchacích cest mohou v létě nemile překvapit a namísto prázdninových radovánek může děti čekat klid na lůžku. Dětskou imunitu lze výrazně ovlivnit také skladbou jídelníčku. Co by v něm nemělo chybět, vám poradíme.  

 

Přečtěte si více
Zobrazení: 549
Jak podpořit nejen imunitu, ale i celkové zdraví dětí? Vsaďte na Marťánky a Biopron!
15.05.2023

Jak podpořit nejen imunitu, ale i celkové zdraví dětí? Vsaďte na Marťánky a Biopron!

Pobyt v dětském kolektivu, ať už na letním táboře, ve škole, či školce, může představovat zvýšenou psychickou i fyzickou zátěž, což může být spojeno s oslabenou imunitou. Jak podpořit dětskou imunitu a vyvarovat se časté nemocnosti?

Přečtěte si více
Zobrazení: 194