Omega 3 mastné kyseliny a riziko rakoviny prsu

Omega 3Dle studie publikované v BMC Cancer konzumace ryb bohatých na omega 3 mastné kyseliny snižuje riziko rakoviny prsu u premenopauzálních tak postmenopauzálních žen.

25.11.2009

Výzkumníci sledovali 358 korejských žen, které měly rakovinu prsu a 360 žen , které rakovinou prsu netrpěly.

Účastnice, které jedly více ryb měly nižší riziko rakoviny prsu. Studie také potvrdila, že ty, které konzumovaly v průměru 101 mg eikosapentaenové kyseliny (EPA) a 213 mg dokosahexaenové kyseliny (DHA) denně měly nižší riziko rakoviny prsu ve srovnání se skupinou konzumující nižší množství omega 3 mastných kyselin.

Zdroj:
Jeongseon Kim, Sun-Young Lim, Aesun Shin, Mi-Kyung Sung, Jungsil Ro, Han-Sung Kang, Keun Seok Lee, Seok-Won Kim and Eun- Sook Lee. 
Fatty fish and fish omega-3 fatty acid intakes decrease the breast cancer risk: a case-control study.  BMC Cancer 2009, 9:216.

Diskuse

Počet reakcí: 0

Buďte první, kdo vloží svůj názor do diskuse.

Vstoupit do diskuse

ShopRoku 2014

 

Vytisknout


WALMARK, a.s., Oldřichovice 44, 739 61 Třinec, Česká republika, IČO: 00536016, DIČ: CZ699003348
Zápis v OR: u rejstříkového soudu v Ostravě, oddíl B, vl. č. 2501
Základní kapitál: ?352 340 000,- Kč