Díky Walmarku se opět malovalo s Veselým seniorem

Díky Walmarku se opět malovalo s Veselým seniorem

Publikováno: 02.06.2008

Zobrazení: 7

Aňa Geislerová, Bára Hrzánová,Taťána Medvecká, Kateřina Brožová, Květa Fialová, Vojta Kotek, Jitka Čvačarová a mnohé další populární osobnosti malovaly v sobotu 31. května ve Valdštejnské zahradě v Praze pod širým nebem.

Tuto originální akci pořádal nadační fond Veselý senior spolu s Výborem pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ČR. Známí herci a zpěváci si zahráli na pouliční malíře a návštěvníkům zahrady namalovali na požádání portrét za symbolickou cenu. Jejich výtvarné počínání komentovali moderátoři, patronka Veselého seniora Tereza Kostková a karikaturista Štěpán Mareš. Při malování v zahradě vystoupil Swingový bigband Pražského salonního orchestru při domově seniorů v Praze - Bohnicích. A mnozí návštěvníci si odtud odnesli originální portréty od svých oblíbených herců či zpěváků.

Výtěžek z akce věnoval nadační fond na podporu zařízení pro seniory.

Nadační fond Veselý senior, jehož jsme hlavním partnerem, pomáhá seniorům a zařízením pro ně určeným. Nejen, že získává finanční prostředky pro ty, kteří je potřebují, ale usiluje také o překonávání stále trvajících předsudků vůči seniorům, a o to, aby starší lidé našli ve společnosti, uznání, pochopení a příležitosti. Pro příští měsíce nadační fond, s naší pomocí, připravuje akce "Veselý senior tančí", "Senioři jedou k moři" či "Módní přehlídka napříč generacemi".

Malování s Walmarkem a Veselým seniorem

Více o nadačním fondu najdete na www.veselysenior.cz.

Kateřina Brožová