Walmark otevírá svou první pobočku v západní Evropě

Walmark otevírá svou první pobočku v západní Evropě

Publikováno: 31.03.2008

Zobrazení: 5

Walmark pokračuje ve své zahraniční expanzi a ke stávající síti 8 zahraničních poboček přidává další, tentokrát ve Francii.

Otevření v pořadí již deváté zahraniční pobočky je důkazem posilování zahraničně obchodních aktivit Walmarku. Nová pobočka má sídlo v Paříži a svou obchodní činnost zahájí na přelomu dubna a května.  Na základě interního výběrového řízení ji povede pan Horia Vilcu, který dosud pro Walmark pracoval na pozici ředitele pobočky v Rumunsku.

Walmark není na francouzském trhu žádným nováčkem. Své výrobky zde prodává již třetím rokem, a to prostřednictvím místního obchodního partnera. Vedoucí exportu firmy Walmark Dimitris Anestis říká: „Nová pobočka bude moci navázat na úspěšné působení exportního oddělení, které dokázalo na francouzském trhu vybudovat produktům Walmarku velmi dobré renomé, a to především v kloubní výživě“. Francouzským spotřebitelům Walmark postupně nabídne celé portfolio doplňků stravy.

Výkonného ředitele Walmarku Petra Turoně jsme se zeptali, proč právě Francie? „Když jsme na jaře roku 2005 vstupovali na francouzský trh, tehdy ještě s obchodním partnerem, říkali jsme, že jsme přesvědčeni o tom, že úsilí investované do přípravy tohoto trhu dává nadějný předpoklad našeho úspěšného působení  v zemích západní Evropy“, odpovídá a pokračuje dále: „Rozvoj zahraničních aktivit je klíčový k dosažení našeho strategického cíle, stát se do roku 2012 jedním ze tří největších producentů doplňků stravy v Evropě a do roku 2017 získat na tomto trhu pozici lídra. Bez trhů, jako je Francie nemáme šanci těchto cílů dosáhnout. Uvědomujeme si, že vstupujeme na rozvinutý a náročný trh, ale vidíme na něm potenciál pro uplatnění našich nápadů, výrobků a služeb. Prodejní výsledky našeho exportního oddělení nám dávají dobré předpoklady k tomu, že můžeme uspět i ve Francii.“

Ředitel nové pobočky Walmarku ve Francii, Horia Vilcu pracuje pro Walmark od roku 1997. Zakládal rumunskou pobočku Walmarku, která je jednou z jeho nejúspěšnějších. Výkonný ředitel Petr Turoň k tomu uvedl: „ Pod vedením Horii Vilcu se rumunská pobočka Walmarku  stala leaderem rumunského trhu doplňků stravy. Víme, že Francie není Rumunsko. Nebude to jistě snadné, ale očekáváme, že pod vedení pana Vilcu budeme úspěšní i na tomto trhu a v jednotlivých kategoriích se nám podaří dosáhnout signifikantních tržních podílů. Svým špičkovým manažerům nabízíme možnost růstu a dosahování nových cílů, a to i v mezinárodním měřítku, v celé skupině podniků Walmark“.

Z pohledu konsolidovaných výsledků celé skupiny Walmark bylo v hospodářském roce 2006/07 realizováno na zahraničních trzích 60 % celkových tržeb společnosti. Tento údaj dokládá postavení společnosti Walmarku, jako mezinárodního hráče, který již většinu svých tržeb generuje v zahraničí. V posledních letech se Walmarku daří otevírat v průměru jednu zahraniční pobočku ročně. Toto tempo chce zachovat i nadále.

Podle dat renomovaných agentur IMS Health a Cegedim patří  Walmarku vedoucí pozice  na národních trzích s doplňky stravy v Česku, Slovensku, Rumunsku a Bulharsku. V Polsku a Maďarsku patří WALMARKU druhá a v Litvě třetí pozice na trhu. Loni v létě WALMARK oznámil splnění svého strategického cíle z roku 2001 a stal se největším výrobcem doplňků stravy v celém regionu střední a východní Evropy.

Společnost WALMARK byla založena v roce 1990. V roce 2001 byla firma transformována ze spol. s r.o. na akciovou společnost, která má aktuálně 8 akcionářů, tuzemských fyzických osob. V současnosti má jeden z nejmodernějších farmaceutických závodů v ČR. Je největším výrobcem doplňků stravy ve střední a východní Evropě.  Má dceřiné společnosti v 9 evropských zemích (Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rumunsko,  Ukrajina, Litva, Lotyšsko a Francie) a své produkty vyváží do dalších více než 2 desítek zemí světa.

V případě zájmu o další informace, prosím, kontaktujte:

Mgr. Kateřina Ondřejková
tisková mluvčí

tel.: +420724616501
e-mail: katerina.ondrejkova@walmark.cz

Walmark,a.s.
Oldřichovice 44
739 61 Třinec