Walmark oznámil změnu ve vedení firmy

Walmark oznámil změnu ve vedení firmy

Publikováno: 07.12.2007

Zobrazení: 251

Stávajícího generálního ředitele Tomáše Macuru vystřídá v čele společnosti  současný finanční ředitel Petr Turoň.

Na základě výsledků interního výběrového řízení rozhodlo představenstvo společnosti jmenovat od 1.2.2008 do čela výkonného vedení  firmy Petra Turoně. Petr Turoň patří k vrcholovým manažerům společnosti a za své 10leté působení ve firmě již prošel mnoha manažerskými funkcemi.“ Budoucího ředitele jsme se zeptali, jaké budou jeho priority a jaké změny ve společnosti můžeme očekávat? „Rozhodně nečekejte nic dramatického. Mám to štěstí, že budu řídit stabilní firmu, která je lídrem trhu s doplňky stravy ve střední i východní Evropě. Mé nejbližší úkoly budou svázány s naplňováním nových strategických cílů společnosti. Firma by se měla ještě více zaměřit na zahraniční expanzi. S tím je samozřejmě svázáno spousta operativních úkolů, především pak v oblasti personální práce. Udělám maximum pro to, aby se společnost Walmark rozvíjela i v budoucnu stejně úspěšně jako tomu bylo v uplynulých létech.“

Tomáš Macura odchází z funkce generálního ředitele po 4 letech na základě vlastního rozhodnutí, a to k 31.1.2008. V tomto období prošel Walmark mnoha změnami. Proměnil se v monooborovou farmaceutickou společnost a dosáhl vedoucího postavení na trhu s doplňky stravy ve střední i východní Evropě. Prostřednictvím sítě svých zahraničních poboček a aktivitě exportního oddělení se stal silnou mezinárodní společností, která dnes generuje většinu svého obratu v zahraničí. Rozšířil portfolio doplňků stravy o humánní léčiva a úspěšně se profiluje i v segmentu sportovní výživy. Tomáš Macura k tomu uvedl: „Výsledky, kterých Walmark v uplynulých letech dosáhl, jsou společným dílem skvělého týmu lidí, který jsem měl tu čest řídit, a kterému bych rád touto cestou poděkoval. Po 10 letech v top managementu společnosti, z toho 4 letech ve funkci generálního ředitele, intenzivně cítím potřebu odpočinku  a nutnosti oprostit se od  běžných exekutivních problémů. Walmark ale neopouštím. Zůstávám nadále členem představenstva společnosti a jejím akcionářem. Po delší dovolené, během které se chci věnovat především své rodině,  se hodlám do budoucna zabývat koncepčními a strategickými záležitostmi, spojenými s dalším rozvojem firmy.“, a pokračoval dále: „Jsem rád, že představenstvo společnosti akceptovalo můj návrh a do čela výkonného vedení firmy jmenovalo Petra Turoně, který je pro mne zárukou kontinuity  řízení společnosti.“

Ve společnosti Walmark, která byla založena v červenci 1990 se doposud vystřídali 4 generální ředitelé (Adam Walach- 2 roky, Mariusz Walach – 8 let, Waldemar Walach- 3 roky, Tomáš Macura – 4 roky).

Petr Turoň (19.6.1972 Třinec)

Je absolventem Vysokého učení technického Brno, Podnikatelské fakulty, oboru Ekonomika a řízení průmyslových podniků. Ve Walmarku působí od roku 1997. Své působní ve firmě začal na exportním oddělení a v roce  2000 stal ředitelem úseku zahraničních poboček. Od roku 2004 vystřídal ve funkci finančního ředitele Tomáše Macuru, který postoupil na pozici generálního ředitele společnosti. Mluví anglicky, rusky a polsky. Je ženatý a má jedno dítě. K jeho koníčkům patří lyžování a sjíždění divokých řek.

Společnost WALMARK byla založena v roce 1990. V roce 2001 byla firma transformována ze spol. s r.o. na akciovou společnost, která má aktuálně 8 akcionářů, tuzemských fyzických osob. V současnosti má jeden z nejmodernějších farmaceutických závodů v ČR, ve kterém zaměstnává 400 osob. Je největším výrobcem doplňků stravy ve střední a východní Evropě.  Má dceřiné společnosti v 8 evropských zemích a své produkty vyváží do více než 2 desítek zemí světa. V celé skupině podniků zaměstnává téměř 900 lidí.

Více o Walmarku naleznete na www.walmark.cz
V případě zájmu o další informace, prosím, kontaktujte:

Mgr. Kateřina Ondřejková
tisková mluvčí

tel.: +420724616501
e-mail: katerina.ondrejkova@walmark.cz

Walmark,a.s.
Oldřichovice 44
739 61 Třinec