Díky Walmarku vznikl po výstavě i osobitý kalendář

Díky Walmarku vznikl po výstavě i osobitý kalendář

Publikováno: 09.12.2007

Zobrazení: 9

Na fotografické výstavě v galerii pražského Café Louvre 5. prosince v 17.00 hodin, kterou uváděla patronka nadačního fondu Veselý senior Tereza Kostková, byl za účasti generálního ředitele Tomáše Macury pokřtěn kalendář V objektivu senior.

Jeho kmotrou byla Květa Fialová. Kalendář vznikl z fotografií, které byly k vidění na stejnojmenné putovní výstavě v Praze, Hradci Králové, Uherském Hradišti a Ostravě. Jsou v něm fotografie profesionálního fotografa Romana Sluky, který vybíral fotografie pro kalendář zaměstnanců Walmark „Poznej zemi svých kolegů“ a snímky žáků Pražské fotografické školy a Fotografické školy v Brně, které osobně vybíral Jan Saudek.  

Walmark je hlavním partnerem nadačního fondu Veselý senior, který se snaží změnit stereotypní názor veřejnosti na stáří, pomáhat seniorům a upozornit na jejich problémy. Právě vydaný kalendář k výstavě lze zakoupit v Café Louvre v Divadle pod Palmovkou nebo přes internetové stránky Veselého seniora www.veselysenior.cz. Výtěžek z jeho prodeje půjde na nadační fond, založený na podporu nemocných i zdravých seniorů a zařízení pro ně určených.

„Výstava vznikla jako reakce na současné priority naší společnosti. Domníváme se totiž, že současná společnost je až příliš jednostranně nakloněna kultu mládí, krásy a úspěchu,“ přečteme si v úvodu kalendáře. „Z časopisů, reklam, billboardů se na nás usmívají mladé, krásné a nejlépe ještě k dokonalosti vyretušované tváře. Jako by v životě nebylo nic důležitějšího než fyzická dokonalost. Do takového hodnotového žebříčku pak jaksi nezapadá stáří, moudrost a zkušenost,“ píší Eliška Klepalová a Lenka Kopecká, zakladatelky nadačního fondu Veselý senior. Věří, že fotografující studenti pochopili, že i se seniory si lze užít pořádnou zábavu a že i starší generace přirozeně patří do společnosti a nikoliv na její okraj.