V objektivu senior

V objektivu senior

Publikováno: 11.06.2007

Zobrazení: 6

Další společnou akcí nadačního fondu Veselý senior a společnosti Walmark je fotografická výstava s názvem V objektivu senior. Vernisáž, která se konala dne 6.června v Praze na Vítězném náměstí v Dejvicích, moderoval Marek Eben a účastnili se jí Tereza Kostková, patronka nadace Veselý senior, Jan Saudek a Roman Sluka, patroni výstavy, manželka pražského primátora Radka Bémová a starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa.

Jedná se o výstavu fotografií, na nichž je z různých úhlu zobrazováno stáří. Jejími autory jsou studenti Pražské fotografické školy a studenti Školy fotografie v Brně. Patrony výstavy se stali uznávaní profesionální fotografové Jan Saudek a Roman Sluka, kteří rovněž  objektivy svých fotoaparátů zaměřili na seniory. Cílem výstavy, kterou pořádá nadační fond Veselý senior a akciová společnost Walmark, je naučit se vnímat stáří, vcítit se do starých lidí, ale i vidět v jejich vráskách životní bohatství, zápis zkušeností a prožitků. Stáří je totiž budoucnost nás všech!

Výstava těchto velkoplošných fotografií, která se koná na otevřených prostranstvích, se z Prahy přesune do Hradce Králové, kde se stane doprovodnou akcí festivalu Rock for People 4. – 6. července. V našem regionu ji uvidíme v Ostravě v rámci hudebního festivalu Colours of Ostrava 12.-15. července, na který budou mít v neděli 15.7. senioři nad 65 let vstup zdarma. Z Ostravy pojede do  Uherského Hradiště na Letní filmovou školu 20. – 29. července. Na čtrnáct dní má být výstava představena také v září v Brně.

Tuto nezvyklou výstavu inicioval nadační fond Veselý senior za finanční podpory společnosti Walmark. Fond byl založen roku 2006 na podporu nemocným i zdravým seniorům a zařízením pro ně určeným. Jeho cílem je přesvědčit nejen mladou generaci, ale i ostatní občany, aby přijali princip solidarity a uznali, že i starší lidé přinášejí do života společnosti své nezastupitelné kvality. I tehdy, jsou-li někteří senioři odkázáni na lůžko či hospitalizaci, nemusí být jejich život jen pasivním čekáním...

Více o Walmarku naleznete na www.walmark.cz
V případě zájmu o další informace, prosím, kontaktujte:

Mgr. Kateřina Ondřejková
tisková mluvčí
tel.: +420724616501
e-mail: katerina.ondrejkova@walmark.cz

Walmark,a.s.
Oldřichovice 44
739 61 Třinec