Společnost Walmark podpořila děti z dětských domovů

Společnost Walmark podpořila děti z dětských domovů

Publikováno: 20.04.2007

Zobrazení: 2

Společnost Walmark podpořila finančním darem velikonoční prázdniny pro 30 kluků a holek z dětského domova Příbor, Dubová, Fulnek a Hranice na Moravě. Správná pětka, tak si říkají, zažila v penzionu Zámeček v Malé Morávce – Karlově spoustu skvělých akcí a zábavy:

Vaření
Část jídel si kluci a holky z domovů vařili sami. Kromě přípravy několika „běžných“ jídel (vaječina) vyhlásili i soutěžní večeře. Děti si samy nakoupily suroviny a pak uvařily omelety se špenátem (Hranice), těstovinový salát s kuřecím masem (Dubová), langoše (Fulnek) a palačinky (Příbor). Na všech jídlech si báječně pochutnaly děti i porota složená z vedoucích.

MISS noha a MISS ruka
Správná pětka využila popularitu soutěží krásy a uspořádala dvě „miss“ – kluci si to mezi sebou rozdali o nejkrásnější (ale taky nejšikovnější a nejsilnější) nohu, u holek se zase hodnotily ruce – nejen jejich krása a například péče o nehty, ale také zručnost a šikovnost při psaní… Při obou soutěžích se všichni moc pobavili…

Výsadek
Aby děti poznaly krásnou okolní přírodu, byly vyvezeny (i se staršími instruktory) se zavázanýma očima do okolí a vysazeny na neznámém místě vzdáleném asi 10 kilometrů od penzionu. Všechny skupiny našly správný směr a za pár hodin dorazily v pořádku (a se spoustou zážitků) zpátky na základnu.

Velikonoční zvyky
Vetší děti soutěžily v barvení Maxivajíček, která vyrobili z nafukovacích balonků, novin a lepidla na tapety. Menší děti se pustily do barvení klasických vajíček. Výtvory pak společně ozdobili strom před penzionem.

Na fotkách můžete posoudit, jak se jim to povedlo.