Jak se zbavit bolestí a křečí svalů?

Jak se zbavit bolestí a křečí svalů?

Publikováno: 26.05.2005

Zobrazení: 591

Již se nemusíte obávat křečí a bolestí svalů při léčbě vysokého cholesterolu léky obsahujícími statiny. Současné užívání koenzymu Q10 při této léčbě významně snižuje riziko a projevy myopatie (křeče, bolesti a ztuhlost svalů), která je častým, nežádoucím průvodním jevem léčby.

Léky na bázi statinů jsou velmi často předepisovány pacientům pro snížení hladiny cholesterolu. Užívání těchto léků může být doprovázeno myopatií – nežádoucími a nepříjemnými křečemi, bolestmi a ztuhlostí svalů. Tyto obtíže jsou obvykle důvodem přerušení léčby statiny. Současným podáváním koenzymu Q10 lze úspěšně snížit riziko myopatie, či zmírnit její nepříjemné symptomy a tím snížit nutnost předčasného ukončení léčby statiny.

Firma Walmark nabízí širokou škálu produktů obsahujících aktivní koenzym Q10 v různých koncentracích účinné látky. Základ nabídky tvoří Coenzyme Q10 10mg a 15mg a nejúčinnějším produktem je Coenzyme Q10 30mg s 30mg vysoce kvalitního koenzymu Q10, balený v praktických blistrech. Unikátem na trhu je Coenzym Q10 s carnitinem, který je speciální kombinací pro efektivní zvýšení psychické a fyzické výkonnosti organizmu. Ať zvolíte kterýkoli z výrobku Walmark obsahující koenzym Q10, získáváte jistotu vysoce kvalitního produktu vyráběného s maximální péči.

Zdroj: Patricia Kelly, DO, Associate Professor of Medicine, University Hospital Medial Center, Stny Brook, New York, United States, randomized in a double-blind design 41 statin-treated patients with myopathic pain to 30 days of supplementation with 400 IU of vitamin E or 100mg daily of coenzyme Q10