Walmark naplňuje v Evropě své cíle

Walmark naplňuje v Evropě své cíle

Publikováno: 09.09.2004

Zobrazení: 19

Walmark, a. s., jeden z nejvýznamnějších tuzemských výrobců potravinových doplňků a nealkoholických nápojů, bilancoval letošní zahraniční aktivity.

TŘINEC - 9. září 2004 – Skupina společnosti Walmark znovu posílila. Podle posledních nezávislých průzkumů renomované společnosti Global Pharma Cegedim postoupil Walmark v letošním roce již na první místo na trhu potravinových doplňků v Rumunsku s podílem téměř 11 %. Obrat rumunské dceřiné společnosti se za 1. pololetí roku 2004 přitom meziročně zvýšil o více než 60 %.
Podle generálního ředitele Tomáše Macury, který je v čele týmu Walmarku od letošního února, jde o výsledek dlouhodobé systematické práce společnosti. “Pobočku v Rumunsku jsme v roce1997 zakládali s cílem využít předpokládaného nárůstu poptávky po potravinových doplňcích v této zemi. Dnes je rumunský trh vysoce konkurenční a jsou na něm přítomni prakticky všichni významní hráči v oboru. Strategický cíl společnosti stát se ve střednědobém horizontu největším výrobcem potravinových doplňků ve střední a východní Evropě se tak daří postupně naplňovat,“ řekl Tomáš Macura.
Walmark si drží již několik let vedoucí pozici na trzích potravinových doplňků v České i Slovenské republice. Kromě již zmíněného Rumunska letos zaznamenává mimořádnou dynamiku prodeje také dceřiná společnost Walmarku v Polsku, která podle výsledků za první pololetí 2004 vykazuje více než dvojnásobný meziroční nárůst tržeb. Vedle uvedených států má skupina Walmark své dceřiné společnosti také v Maďarsku a na Ukrajině.
Konsolidovaný obrat celé skupiny Walmark za 1.pololetí 2004 dosáhl úrovně 1.540 mil. Kč, což je o 18% více, než v loňském roce.

Kontakt:
Ing. Josef Řeřicha tiskový mluvčí
Public Relations a mediální zástupce
PETARDA PRODUCTION, a. s.
Olbrachtova 29/961, 710 00 Slezská Ostrava
Tel.: +420 604 299 192, Fax: +420 596 618 934
E-mail: josef.rericha@petarda.cz