Jak přežít zimu s bolavými klouby?

Jak přežít zimu s bolavými klouby?

Publikováno: 05.01.2024

Zobrazení: 1306

Zima patří mezi období, ve kterém si na bolesti kloubů stěžují hlavně ti, kteří trpí onemocněním známým pod lidovým názvem „revma“. Nejen bolesti a ztuhlost, ale také otoky snižují pohyblivost kloubů, a negativně tak ovlivňují celkovou kvalitu života. Poradíme vám, jak bolavým kloubům ulevit a podpořit jejich zdraví.

Zdravé klouby vyžadují péči!

Důvodů, proč nás v zimě bolí klouby, může být mnoho. Nejčastějším viníkem je chlad a nedostatek pohybu. Nízké teploty ovlivňují citlivost nervových vláken v kloubním pouzdru, takže s příchodem zimy se mohou bolestivé projevy stupňovat. Připočteme-li k tomu sníženou fyzickou aktivitu a nedostatek aktivního pohybu, zvýšený příjem energeticky vydatných jídel, nadváhu a obezitu, je zřejmé, že jde o faktory, které zdraví kloubů vůbec neprospívají. Bojujete-li v chladných měsících s bolavými klouby, zamyslete se nejen nad svojí hmotností a dostatkem fyzické aktivity, ale také nad tím, zda není na čase podpořit zdraví kloubů a dopřát jim kvalitní kloubní výživu. Doplňky stravy pro podporu zdraví kloubů ocení také senioři, sportovci a ti, kteří klouby nadměrně namáhají.

Jak být soběstačný a aktivní i v pokročilejším věku?

Je to jednoduché! Podpořte zdraví svých kloubů ještě před tím, než se objeví první zdravotní obtíže. Pokud se již bolesti kloubů objevují, začněte o zdraví kloubů pečovat vhodnými doplňky stravy. Najít tu správnou kloubní výživu však nemusí být vždy snadné. Nechte se proto inspirovat našimi tipy! 

Proenzi, značka poskytující kompletní kloubní péči a nabízející široké portfolio doplňků stravy a kosmetických přípravků pro péči a výživu kloubů, je skvělou volbou! Proenzi 3 PLUS obsahuje látky prospívající zdraví kloubů. Jsou jimi glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, Unique MSM a ExPur complex s obsahem koleganu typu II. Jde o látky přirozeně se vyskytujících v kloubní chrupavce. ExPur complex obsahuje vitamin C, který přispívá k tvorbě kolagenu pro správnou funkci kostí a chrupavek. Proenzi 3 PLUS zajistí kloubům vše, co potřebují. 

Pro zdraví pohybového aparátu doporučujeme také prémiovou značku ALAVIS ™ MAXIMA, která nabízí doplňky stravy pro všechny, kteří žijí aktivním životním stylem. Vyzkoušejte velmi oblíbený produkt ALAVIS™ MAXIMA TRIPLE blend Extra silný, špičkový produkt pro zdraví kloubů s aroma a přírodním sladidlem ze stévie. Vhodný pro osoby s nadměrně zatěžovanými klouby, pro těžce fyzicky pracující a sportovce. Produkt obsahuje unikátní kombinaci látek: MSM Lignisul® je výživovou látkou důležitou při stavbě pojivových tkání a kloubních chrupavek. Glukosaminsulfát je přirozenou součástí kloubních chrupavek a synoviální tekutiny. Chondroitinsulfát je přirozenou a nezbytnou součástí kloubní chrupavky. Vysoce kvalitní kolagen COLLYSS z chrupavek z mořských ryb a kolagen z CARTIDYSS z chrupavek rejnoků. Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci chrupavek. O tom, že ALAVIS™ MAXIMA TRIPLE blend Extra silný NECHUTNÁ, ALE FUNGUJE, se můžete přesvědčit sami. 

Pokud rádi zkoušíte nové věci, nenechte si ujít naši NOVINKU ALAVIS™ MAXIMA GUMMIES + VITAMIN C + D3. PRUŽNOST, KTERÁ CHUTNÁ, to jsou chutné želatinové tablety s příchutí lesního ovoce. Prémiový doplněk stravy ALAVIS™ MAXIMA GUMMIES s vysokým obsahem kyseliny hyaluronové, která se přirozeně vyskytuje ve tkáních, kloubech a pokožce. Kyselina hyaluronová má jedinečnou schopnost zadržovat vlhkost. Je důležitou součástí synoviální tekutiny, která je hlavní složkou kloubní tekutiny sloužící jako lubrikant a tlumič nárazu kloubů, a to díky své schopnosti hydratovat chrupavku.
 

A jaké babské tipy uleví od bolesti?

Patříte-li mezi zastánce podpory zdraví za pomoci přírodních látek, vyzkoušejte obyčejný zázvor, který na bolesti kloubů používaly již naše babičky. Zázvor totiž není dobrý jen do čaje, ale kořen zázvoru lze využít i zevně. V zázvoru obsažený gingerol je známý svými protizánětlivými účinky, a proto je využíván při bolestech kloubů. Zkuste zázvorový zábal, který připravíte opravdu snadno. Cca 2 centimetry zázvorového kořene nastrouháte najemno, zabalíte do gázy, přiložíte na postižené místo a převážete šátkem nebo obinadlem, aby obklad držel. Zábal necháte působit přes noc a opakujete po dobu několika dnů. 

Další prémiové doplňky stravy, které podpoří nejen zdraví kloubů, ale také specifické potřeby Vašeho těla, najdete na našem e-shopu.

Širokou nabídku limitovaných edic 2023 s TABLETAMI NAVÍC najdete na našem e-shopu.

 

 

Tento článek byl vytvořen ve spolupráci s: 

Mgr. Denisa Salvová

Absolvovala obor Rehabilitační psychosociální péče na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity. Působila ve zdravotně sociální oblasti jako vedoucí poraden, terapeut a lektor kurzů pro pracovníky v pomáhajících profesích. V současné době se zajímá o oblast medicíny, zdravotnictví, zdravého životního stylu a psychologie.

  
Jídelníček pro zahřátí těla
28.11.2023

Jídelníček pro zahřátí těla

Pokud ve Vašem podzimním a zimním jídelníčku převažují zeleninové saláty, není se čemu divit, že je Vám stále chladno. Pokrmy z čerstvé zeleniny je vhodné konzumovat v létě, protože mají schopnost organismus ochlazovat. V chladných měsících se vyplatí zařadit do jídelníčku potraviny, které organismus zahřejí, a navíc podpoří imunitu a dodají energii. Víte, co by ve Vašem podzimním a zimním jídelníčku nemělo chybět?

Přečtěte si více
Zobrazení: 450
Jak vybrat tu správnou kloubní výživu?
24.08.2023

Jak vybrat tu správnou kloubní výživu?

Ztuhlé klouby a jejich omezená pohyblivost se netýká jen těch dříve narozených. Stav kloubů ovlivňuje nejen věk, ale také nadváha a nadměrná fyzická zátěž. Chcete-li zůstat aktivní a soběstační i v pozdějším věku, začněte o své klouby pečovat už po třicítce. Jak vybrat tu správnou kloubní výživu, vám poradíme.

Přečtěte si více
Zobrazení: 369
Babské rady na škrábání v krku
24.10.2023

Babské rady na škrábání v krku

Škrábání v krku zná každý z nás. Nejčastějšími příčinami jsou virové a bakteriální infekce dýchacích cest. Škrábání v krku bývá ale spojeno také s alergiemi, nevhodným prostředím (přetopené místnosti), stresem a únavou. Zejména podzimní a zimní měsíce jsou období, kdy se se škrábáním v krku potýkáme nejčastěji. Osvědčené tipy na zmírnění obtíží, které lze vyzkoušet ještě před návštěvou lékaře, vám přinášíme.

Přečtěte si více
Zobrazení: 164264
ROZHOVOR: Vyšetření na fyzioterapii by mělo být komplexní. Někdy je hledání příčiny téměř detektivní práce.
28.11.2023

ROZHOVOR: Vyšetření na fyzioterapii by mělo být komplexní. Někdy je hledání příčiny téměř detektivní práce.

Trápí vás bolesti zad, ale nevíte, zda je vhodnější navštívit lékaře, nebo fyzioterapeuta? Bolesti pohybového aparátu jsou v dnešní době poměrně časté a nutno podotknout, že mnohdy si za ně můžeme sami. Sedavý životní styl, nedostatek pohybu, nadváha a závislost na moderních komunikačních technologiích jsou jen některé z mnoha faktorů, díky kterým se tak málo hýbeme. Na to, jak řešit bolesti zad, jak jim předejít a jakého odborníka v případě obtíží vyhledat, jsme se zeptali fyzioterapeuta Jakuba Remera.

Přečtěte si více
Zobrazení: 54
ROZHOVOR: Návštěva psychologa už nemusí být tabu
25.10.2023

ROZHOVOR: Návštěva psychologa už nemusí být tabu

Nacházíte se zrovna v obtížné životní situaci, přemýšlíte o návštěvě psychologa, ale máte obavy, co by tomu řekli ostatní? Pokud ano, přinášíme vám rozhovor s psycholožkou Terezou Hruškovou, která se rozhodla prostřednictvím projektu @kpsychologovi bořit mýty související s návštěvou psychologa a se svým týmem pomáhá lidem na cestě za psychologem. Máte-li těžkosti a nevíte kudy kam, psycholog může být cestou, jak se opět cítit lépe. A jak říká Tereza, důležité je uvědomit si, že v tom nejste sami. 

Přečtěte si více
Zobrazení: 81