Podpořte imunitu přírodními prostředky

Podpořte imunitu přírodními prostředky

Publikováno: 14.02.2024

Zobrazení: 942

Trpíte na častá nachlazení a další respirační onemocnění? Zaměřte se na podporu imunity za pomoci aktivních látek přírodního původu a můžete se cítit fit i uprostřed zimy.

Indiánské zlato pro zdraví dýchacích cest

Věděli jste, že Echinacea purpurea, neboli třapatka nachová, bývá označována jako indiánské zlato? I když jde o okrasnou rostlinu, její účinky znali už severoameričtí Indiáni, kteří ji používali při nachlazení a bolestech v krku. Oblibu si echinacea zachovala dodnes a její extrakt najdeme v mnoha doplňcích stravy. Chybět proto nesmí ani v naší nabídce. Vysoce kvalitní extrakt z echinacey najdete v doplňku stravy Hlíva ústřičná PLUS, který je navíc obohacen o extrakt z rakytníku řešetlákového pro každodenní podporu imunity a celkového zdraví. Hlíva ústřičná obsahuje vitaminy, minerály, stopové prvky a betaglukany. Echinacea podporuje imunitní systém, respirační zdraví a udržuje zdraví dolních močových cest. Bobule rakytníku řešetlákového přispívají k normální funkci imunitního systému a podpoře metabolismu.  Hledáte-li doplněk stravy pro podporu normální funkce imunitního systému, Hlíva ústřičná PLUS pro Vás bude to pravé. 
 

Kurkuma pro imunitu i zdraví kloubů

Kurkumě se někdy také říká „kořen Slunce“ a podle našich předků rozjasní náladu a vyžene z těla různé neduhy. Zlatožluté koření se používá k podpoře zdraví už nejméně 6000 let. Oblíbila si ho hlavně ájurvéda, tradiční indická medicína. A není divu. Kořen rostliny Curcuma longa ukrývá celý koktejl zdraví prospěšných látek. Nejcennější v kurkumě je žluté barvivo kurkumin, silný antioxidant, který příznivě působí na imunitní systém. Kurkuma je antioxidant přispívající k normální činnosti jater a podpoře chuti k jídlu, dále přispívá normálnímu stavu kostí, kloubů a pokožky a přirozené činnosti nervové soustavy. Extrakt z kurkumy najdete v doplňku stravy ALAVIS MAXIMA CELAFIX obsahující vysoce koncentrovaný tekutý extrakt z kurkumy a kadodlovníku (boswellie) rozpuštěný v oleji ze semen černého sezamu. Doplněk stravy ALAVIS MAXIMA CELAFIX je vhodný k podpoře zdraví dýchacího systému, ale také k podpoře normálního trávení a zdraví jater, kloubů, kostí a pokožky. 
 

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni 

Ke správné činnosti imunitního systému a zdraví dýchacích cest přispívá také černý bez. Čaj z květů byl odedávna tradičním prostředkem v případě nachlazení a k podpoře imunity při nemocech z nachlazení, zklidnění krku a k podpoře pocení. Ne nadarmo se říká „před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni“. Naši předkové nedali na černý bez dopustit. Nebyla domácnost, kde by ve spíži neměli zavařené bezinky nebo lahev bezinkového likéru. Extrakt z černého bezu tak nesmí chybět ani v naší nabídce. Najdete ho v doplňku stravy Beta Glukan 200mg Premium. Jde o produkt prémiové kvality s přírodními beta glukany ve vysoké čistotě minimálně 70 %, které jsou vyráběny z buněčných stěn kvasinek Saccharomyces cerevisiae a pochází od jednoho ze světových lídrů, brazilské společnosti Biorigin. Beta Glukan PREMIUM 200 mg obsahuje kromě beta glukanů extrakt z šípku, černého bezu a vitamin C, které podporují imunitní systém a zdraví dýchacích cest
 

Podpořte také dětskou imunitu

Všichni rodiče ví, jak je důležité podporovat dětskou imunitu, protože právě v dětských kolektivech se viry snadno šíří. Pro podporu dětské imunity doporučujeme Marťánky Gummy černý bez s černým bezem, vitaminem C a zinkem a Marťánky Gummy echinacea s echinaceou, vitaminem C a zinkem, které přispívají ke správné funkci imunitního systému. Pro dětské zdraví je však zásadní zdravá strava bohatá na ovoce, zeleninu, celozrnné produkty a bílkoviny, které jsou důležité nejen pro imunity, ale také celkové zdraví. Děti potřebují také dostatek spánku pro regeneraci a posílení imunitního systému a zapomínat bychom neměli ani na dostatek aktivního pohybu, který mnoha dětem velmi často chybí.

K podpoře imunity a celkového zdraví můžete využít i další vysoce kvalitní doplňky stravy, jejichž široký výběr najdete na našem e-shopu.
 

 
    

Tento článek byl vytvořen ve spolupráci s: 

Mgr. Denisa Salvová

Absolvovala obor Rehabilitační psychosociální péče na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity. Působila ve zdravotně sociální oblasti jako vedoucí poraden, terapeut a lektor kurzů pro pracovníky v pomáhajících profesích. V současné době se zajímá o oblast medicíny, zdravotnictví, zdravého životního stylu a psychologie.

Jak se v chladných dnech správně starat o pleť, vlasy a nehty?
30.01.2024

Jak se v chladných dnech správně starat o pleť, vlasy a nehty?

Máte pocit, že se během zimních měsíců zhoršuje nejen kvalita Vaší pleti, ale také vlasů a nehtů? Mrazivé počasí a vítr mohou stav pleti, vlasů a nehtů opravdu ovlivňovat. Vlasy mohou vypadávat, být slabší a sušší. Pleť může být suchá a zarudlá. Nehty, podobně jako vlasy, v chladných dnech nerostou tak rychle a mohou být křehké a lámavé. Nechte se inspirovat našimi tipy, díky kterým bude Vaše zdraví a krása zářit také v zimě.

Přečtěte si více
Zobrazení: 285
Vitamin C, selen a zinek, spolehlivá podpora imunity nejen u dětí
18.01.2024

Vitamin C, selen a zinek, spolehlivá podpora imunity nejen u dětí

Dětský organismus má v zimě napilno. Kromě náročného vývoje musí děti čelit častým nachlazením, zejména pokud navštěvují dětský kolektiv, kde se viry velmi snadno šíří. Snad každý rodič se tak v zimě potýká s koloběhem nachlazení, které si děti přináší ze školek a škol. Poradíme vám, čím obohatit jídelníček, a podpořit imunitu a celkové zdraví, a to nejen u dětí, ale také u dospělých.

Přečtěte si více
Zobrazení: 2211
Zdravá střeva jako brána imunity dětí i dospělých
23.01.2024

Zdravá střeva jako brána imunity dětí i dospělých

Věděli jste, že kondice trávícího traktu úzce souvisí také se zdravím celého organismu. Řada Biopron představuje vysoce kvalitní probiotické produkty, které podpoří zdraví Vaší střevní mikrobioty, a tím i Vaše celkové zdraví. Široká škála produktů pokrývá různé potřeby různých cílových skupin včetně dětí. Péče o střevní mikrobiom dětí i dospělých se opravdu vyplatí, protože zdraví sídlí ve střevech!

Přečtěte si více
Zobrazení: 328
ROZHOVOR: Abyste se ve své kůži cítili dobře
02.02.2024

ROZHOVOR: Abyste se ve své kůži cítili dobře

V jakém věku začít pečovat o pleť, chceme-li zmírnit projevy jejího předčasného stárnutí? Jak by měla vypadat správná denní rutina péče o pleť? Jak podpořit zdraví a krásu pleti zevnitř? Na to jsme se ptali MUDr. Lucie Rajské, Ph.D., vyhledávané a zkušené lékařky všeobecné, preventivní, laserové a estetické dermatologie, která je zároveň zakladatelka a vedoucí lékařka oblíbené Rajská Clinic. Lucii však můžete znát také z mnoha médií a jejího instagramového účtu, na kterém sdílí tipy, díky kterým může i Vaše pleť vypadat zdravě, svěže a mladě.   

Přečtěte si více
Zobrazení: 169
ROZHOVOR: Co všechno vás zajímá o gynekologii, ale bály jste se zeptat
20.06.2023

ROZHOVOR: Co všechno vás zajímá o gynekologii, ale bály jste se zeptat

Byly jste v ordinaci gynekologa a styděly jste se na něco zeptat? Ačkoliv oblast intimního a sexuálního zdraví je nedílnou součástí našich životů, existují otázky, na které se neptáme. Chceme-li najít odpověď, pátráme na internetu. Až budete příště hledat odpovědi na otázky, na které vám stud nedovolí ptát se, navštivte instagramový profil gynekoložky MUDr. Kamily Žižkové, která ve svých příspěvcích, vtipně a s lehkostí, řeší vše, co ženy zajímá, a na co se svého gynekologa často bojí zeptat.

Přečtěte si více
Zobrazení: 229