Med a rakytník, spojenci silné imunity

Med a rakytník, spojenci silné imunity

Publikováno: 24.03.2022

Zobrazení: 821

Nachlazení se v chladných měsících vyhne málokomu. Pokud vaši blízcí a většina vašich kolegů v zaměstnání smrká a kašle, není od věci podpořit imunitu a celkové zdraví osvědčenými přírodními prostředky. Co takhle vyzkoušet med a rakytník?

Medová masáž pohladí tělo i duši 

Pozitivní účinky medu jsou známy od nepaměti. Dát si čaj s medem je asi to první, co nás napadne, pokud pocítíme první známky nachlazení. Med má ale také vynikající účinky při vnějším použití. Pokud se v zimě chcete vyhnout chřipce, zajděte si dvakrát do měsíce na medovou masáž. Med dokáže z těla vytáhnout nahromaděné škodliviny, což poznáte právě během masáže. Masér nanese na záda vrstvičku příjemně teplého tekutého medu, který potom speciální technikou vmasíruje do pokožky podél páteře. Už po několika minutách ucítíte, že se med stává lepkavějším a získává také jiný odstín, což je známka toho, že se z těla začínají uvolňovat toxiny. Medová masáž působí i jako detoxikační kúra, která posílí imunitu, lymfatický a nervový systém a podpoří krevní oběh.
 

Rakytník, stálice v podpoře imunity 

Věděli jste, že jedna bobulka rakytníku obsahuje denní dávku vitaminu C? Právě dostatek vitaminu C je důležitý pro normální funkci imunitního systému. Malé oranžové plody rakytníku jsou doslova nabité bioaktivními látkami (vědci jich zde identifikovali asi 200 druhů). Jedny z nejvýznamnějších jsou omega mastné kyseliny, které jsou nezbytné pro činnost mozku, očí i srdce. Rakytníkové plody dále obsahují spektrum 17 vitaminů, což jim suverénně zajišťuje nejvyšší pozice v tabulkách nutričních hodnot. Rakytník se dá užívat v mnoha podobách: jako čaj, bylinný ocet a med, likér, sirup, protlak, džem, kompot atd. V lékárně či na e-shopu si také můžete vybrat některý z doplňků stravy s kvalitním a vysokým obsahem extraktu z rakytníku. 

Vitamin C a zdraví

Vitamin C, známý také jako kyselina askorbová, je pro lidské zdraví velmi důležitou látkou. Potřeba vitaminu C, která se pohybuje kolem 80 mg denně, je v případě, že je váš jídelníček pestrý a vyvážený, dobře pokryta. Vitamin C je známý především s imunitou, ale neobejde se bez něj celá řada tělesných funkcí. Pokud si nejste jisti, že má váš organismus vitaminu C dostatek, obohaťte svůj jídelníček kvalitními doplňky stravy s jeho obsahem. Zvýšenou potřebu vitaminu C byste měli svému tělu zajistit, pokud patříte mezi kuřáky, těhotné ženy, osoby s nadměrnou psychickou a fyzickou zátěží, osoby v rekonvalescenci, starší osoby a sportovce.  
 

Náš tip je Cetebe!

Cetebe Vitamin C 500 mg s postupným uvolňováním je unikátní doplněk stravy, který jedinečným způsobem zásobuje organismus vitamínem C po celý den. Kapsle Cetebe dodávají vitamin C organismu prostřednictvím TECHNOLOGIE ČASOVÝCH PERLIČEK, z nichž se vitamin C uvolňuje postupně během celého dne. V běžných tabletách se vysoké množství vitaminu C v těle neukládá a velmi rychle je nadbytek vyloučen močí. Podporujte zdraví během celého dne a volte řadu Cetebe, která obsahuje také Cetebe IMMUNITY Forte s vitaminem C s postupným uvolňováním, vitaminem D a zinkem pro podporu zdraví imunitního systému, který oceníte zejména v období vyššího výskytu respiračních infekcí. Vitamin C během celého dne, to je vaše nové céčko od Cetebe!

Tento článek byl vytvořen ve spolupráci s: 

Mgr. Denisa Salvová

Absolvovala obor Rehabilitační psychosociální péče na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity. Působila ve zdravotně sociální oblasti jako vedoucí poraden, terapeut a lektor kurzů pro pracovníky v pomáhajících profesích. V současné době se zajímá o oblast medicíny, zdravotnictví, zdravého životního stylu a psychologie.

  
Rakytník – oranžový poklad ze zahrádky
01.07.2021

Rakytník – oranžový poklad ze zahrádky

Drobné kyselé bobulky plné vitaminů.

Přečtěte si více
Zobrazení: 242
Imunita z přírody
04.04.2022

Imunita z přírody

S jarem nastává ten správný čas nastartovat organismus a podpořit jeho odolnost. Možností, jak podpořit normální funkci imunitního systému, a tím i celkové zdraví, je mnoho. Základem je však zdravý životní styl, jehož součástí je dostatek pohybu na čerstvém vzduchu, tedy v přírodě. A právě tipy z přírody, které podpoří vaši imunitu, vám přinášíme.

Přečtěte si více
Zobrazení: 241
Střeva jsou víc, než se zdá
14.03.2020

Střeva jsou víc, než se zdá

V lidském těle zuří věčný boj – spojenci versus patogeny…

Přečtěte si více
Zobrazení: 3301
Vitamin C, selen a zinek, spolehlivá podpora imunity nejen u dětí
18.01.2024

Vitamin C, selen a zinek, spolehlivá podpora imunity nejen u dětí

Dětský organismus má v zimě napilno. Kromě náročného vývoje musí děti čelit častým nachlazením, zejména pokud navštěvují dětský kolektiv, kde se viry velmi snadno šíří. Snad každý rodič se tak v zimě potýká s koloběhem nachlazení, které si děti přináší ze školek a škol. Poradíme vám, čím obohatit jídelníček, a podpořit imunitu a celkové zdraví, a to nejen u dětí, ale také u dospělých.

Přečtěte si více
Zobrazení: 2216
Podpořte svou imunitu. Na jaře je to třeba!
18.04.2018

Podpořte svou imunitu. Na jaře je to třeba!

Chřipka, angína či nachlazení nás mohou potrápit i na jaře.

Přečtěte si více
Zobrazení: 39