Jak podpořit nejen imunitu, ale i celkové zdraví dětí? Vsaďte na Marťánky a Biopron!

Jak podpořit nejen imunitu, ale i celkové zdraví dětí? Vsaďte na Marťánky a Biopron!

Publikováno: 15.05.2023

Zobrazení: 194

Pobyt v dětském kolektivu, ať už na letním táboře, ve škole, či školce, může představovat zvýšenou psychickou i fyzickou zátěž, což může být spojeno s oslabenou imunitou. Jak podpořit dětskou imunitu a vyvarovat se časté nemocnosti?

Podpořte dětskou imunitu vitaminy a minerály

Základem podpory imunity nejen dětí, ale také dospělých, je dostatečný příjem vitaminů a minerálů. Zajistit dětem pestrý a vyvážený jídelníček může být ovšem někdy problém. Zejména zelenina, a to v jakékoliv podobě, bohužel často nepatří mezi oblíbené dětské potraviny. Navíc zdraví prospěšných látek v ovoci a zelenině v posledních letech také ubývá. Plody jsou pěstovány ve skleníkových podmínkách, sklízejí se mnohdy nedozrálé, uchovávají se v chladicích boxech, a narychlo pak „dozrávají" v umělé atmosféře. Své opodstatnění má v dnešní době užívání doplňků stravy, které obsahují přesně stanovené množství aktivních látek. Řada Marťánci, určená speciálně dětem, obsahuje nejen vitaminy a minerály, ale také bylinné extrakty, které jsou vhodné pro podporu imunity, vitality a celkového zdraví dětí.
 

Marťánci v každém ročním období!

Nároky na podporu zdraví mohou být v každém ročním období odlišné, a proto v řadě Marťánci Multivitaminy najdete různé produkty pro různá roční období.

Během jarních a letních měsíců doporučujeme Marťánky Gummy Jaro–léto s obsahem vitaminů a minerálů.

  • Vitaminy C, D3 a A přispívají ke správné funkci imunitního systému.
  • Vitamin C přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
  • Vitamin C a B6 přispívají ke správnému energetickému metabolismu.
  • Vitamin A přispívá k udržení normálního stavu pokožky a zraku.
  • Vitamin D přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů.
 
V období zvýšeného výskytu respiračních infekcí jsou vhodní Marťánci PROimun s optimální dávkou vitaminu C, extraktů z černého bezu a šípku. Marťánci PROimun obsahují také betaglukany, jsou biologicky aktivní polysacharidy, jedním z nejvíce zkoumaných přírodních látek jejichž vlastnosti byly velmi dobře zdokumentovány a jsou centrem pozornosti vědců. .   
  • Výtažek z černého bezu podporuje zdraví dýchacího ústrojí a funkci imunitního systému.
  • Výtažek z šípků působí antioxidačně a přispívají k přirozené obranyschopnosti organismu a zdraví dýchacích cest.
  • Vitamin C přispívá ke správné funkci imunitního systému.
Marťánci PROimun jsou k dostání ve dvou formách, a to jako sirup a cucací pastilky. Dětem od 1 roku je určen Marťánci PROimun sirup, děti od tří let věku pak mohou kromě sirupu užívat také pastilky.
 

Podporu celkového dětského zdraví usnadní Biopron!

Každý rodič si přeje pro své děti to nejlepší. Maximální péči o děti a jejich střevní mikrobiotu doporučujeme podpořit doplňky stravy Biopron, které jsou vhodné již pro děti od narození.
 
Biopron BABY+ představují unikátní kombinaci dvou probiotických kmenů a vitaminu D3. Narušená rovnováha střevní mikrobioty může být příčinou průjmů, nadýmání a křečí. Vitamin D je potřebný pro normální růst a vývoj kostí a přispívá ke správné funkci imunitního systému. Vhodné pro děti již od narození, při a po léčbě antibiotiky.
  • Probiotické kapky s vitaminem D.
  • Vhodné pro děti předčasně narozené a po děti narozené císařským řezem.
  • Při jakémkoliv riziku narušené mikrobioty (nadýmání, trávicí dyskomfort aj.).
 
Biopron Kids+ je unikátní kombinace 4 probiotických kmenů a vitaminů pro celkové zdraví. Produkty vhodné pro děti, které začaly navštěvovat dětské kolektivy (školky, školy), a mohou být tak ve vyšší míře vystaveny různým patogenům. Obohaceno o vitamin B6 a C.
  • Expertní probiotika s prebiotiky a komplexem vitaminů B6 a C.
  • Vhodné při a po užívání antibiotik.
  • Vhodné při narušené střevní mikrobiotě při a po akutním či chronickém průjmu. 
  • Při jakémkoliv riziku narušené mikrobioty jako např. koliky a trávicí dyskomfort.
  • Vhodné pro děti narozené předčasně či po císařském řezu. 
  • Pro děti od 1 roku.
 

Na dětské starosti můžete být připraveni!

Hedrin, tekutý gel a gel ve spreji, hubí vši i jejich vajíčka. Hedrin Once Spray Gel je tekutý gel ve spreji – vysoce účinný přípravek proti vším a jejich vajíčkům.
  • Díky mechanickému rozprašovači snadno nanesete gel na vlasy, včetně těžko dostupných míst.
  • Funguje na principu fyzického zadušení vší.
  • Obsahuje Penetrol®, který pomáhá produktu proniknout do vajíček vší a zahubit je.
  • Působí již po jednom použití, ale je doporučeno provést další kontrolu jeden týden po aplikaci, abyste se ujistili, že žádné vši ani vajíčka neunikly pokrytí přípravkem. Pokud objevíte živé vši, můžete ošetření zopakovat a znovu aplikovat přípravek.
  • Gel lze bezpečně používat v libovolné frekvenci bez toho, aby si vši vytvořily odolnost. Působí do 15 minut a je určen dospělé a děti již od 6 měsíců věku.
 
Kamistad Baby pro děti, kterým se prořezávají první zoubky a namísto úsměvu se objevuje pláč a probdělé noci.
  • Kamistad Baby s obsahem heřmánku
  • Zklidňuje bolavé dásně.
  • Chladí a přináší úlevu.
  • Vhodný při podrážděné ústní sliznici.
  • S příjemným medovým aroma, bez alkoholu a cukru.

 
Virasoothe gel a sprej doporučujeme během léčby planých neštovic, jejichž typickým projevem je nepříjemná, bolestivá a svědivá vyrážka. Virasoothe gel a sprej díky obsahu účinných látek efektivně zmírňují projevy planých neštovic a malým pacientům usnadňují průběh onemocnění. Zdravotnické prostředky Virasoothe příznivě ovlivňují proces hojení a přispívají k úspěšné rekonvalescenci bez vzniku sekundární infekce a tvorby jizev.
 


 

Tento článek byl vytvořen ve spolupráci s: 

Mgr. Denisa Salvová

Absolvovala obor Rehabilitační psychosociální péče na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity. Působila ve zdravotně sociální oblasti jako vedoucí poraden, terapeut a lektor kurzů pro pracovníky v pomáhajících profesích. V současné době se zajímá o oblast medicíny, zdravotnictví, zdravého životního stylu a psychologie.

Jsou doplňky stravy pro děti vhodné?
29.09.2015

Jsou doplňky stravy pro děti vhodné?

Nejste si jistí, zda jsou doplňky stravy pro vaše děti vhodné? Přečtěte si důvody, proč je vhodné jimi doplnit vyváženou a kvalitní stravu. Postarejte se o zdraví vašich dětí.

Přečtěte si více
Zobrazení: 481
Jsou vaše děti unavené? Za vším hledejte vitaminy!
03.02.2016

Jsou vaše děti unavené? Za vším hledejte vitaminy!

Dostatek vitaminů přijatých ve stravě je alfou a omegou zdravého vývoje všech dětí. Co ale dělat s vybíravým potomkem, který odmítá jíst zeleninu, ovoce nebo mléčné výrobky?

Přečtěte si více
Zobrazení: 541
Rybí olej a děti
03.12.2010

Rybí olej a děti

Doplňky stravy obsahující rybí olej můžou snížit krevní tlak u mírně obézních dospívajících dětí.

Přečtěte si více
Zobrazení: 325
Připravte dětskou imunitu na jaro!
27.03.2023

Připravte dětskou imunitu na jaro!

Na jaro se těšíme všichni, i když možná rodiče malých dětí o něco méně. Jarní proměnlivé počasí a dětský kolektiv patří k častým příčinám zvýšeného výskytu respiračních infekcí, a to zejména u dětí. Jak si užívat jaro bez bolesti v krku, rýmy a kašle? Podpořte dětskou imunitu a užívejte si jaro naplno!

Přečtěte si více
Zobrazení: 390
Jak podpořit imunitu často nemocných dětí?
12.09.2022

Jak podpořit imunitu často nemocných dětí?

Každý rodič to dobře zná. Dítě nastoupí do školky či do školy a po několika dnech je nemocné. Opakované infekce u dětí jsou typické pro období, kdy se imunitní systém dítěte poprvé setkává s patogeny, rozvíjí imunitní odpověď a organismus si buduje imunitní paměť. Do určité míry můžeme imunitu dítěte ovlivnit tím, že ji budeme posilovat.

Přečtěte si více
Zobrazení: 6109
Seboroická dermatitida u dětí i dospělých
26.07.2022

Seboroická dermatitida u dětí i dospělých

Seboroická dermatitida se netýká jen dospělých, ale postihuje i děti. Onemocnění vzniká bez alergického podkladu a objevuje se zejména u novorozenců a dospívajících. Ačkoliv seboroická dermatitida není závažná, jde o nepříjemné chronické a často recidivující onemocnění, které zejména u dospívajících negativně ovlivňuje i psychiku.

Přečtěte si více
Zobrazení: 333
Jak pečovat o nosík dětí a dospělých?
10.02.2022

Jak pečovat o nosík dětí a dospělých?

Pečujete o svůj nos? Nos si totiž zaslouží stejnou péči jako např. ústní dutina. Díky nosu nejen dýcháme, ale také cítíme a mnohem intenzivněji prožíváme své emoce. Bohužel na péči o nosní dutiny často zapomínáme, ačkoliv péče o ně je důležitá. Vysušená nosní sliznice ohrožuje nejen samotný nos, ale i naše celkové zdraví.

Přečtěte si více
Zobrazení: 382
Zbavte děti vší snadno a rychle!
20.08.2021

Zbavte děti vší snadno a rychle!

Dětský kolektiv je ideální prostředí pro šíření parazita, který je postrachem snad všech rodičů školou a školkou povinných dětí. Jde o dobře známou vši dětskou. Jak zbavit dětské vlásky nepříjemných vší snadno a rychle, vám poradíme.

Přečtěte si více
Zobrazení: 140
Trápí vás nebo vaše děti střevní chřipka? Pak vám poradíme, na co si dát pozor
19.01.2022

Trápí vás nebo vaše děti střevní chřipka? Pak vám poradíme, na co si dát pozor

Střevní chřipka, gastroenteritida, dokáže svým rychlým nástupem překvapit. I když jde o běžné onemocnění s poměrně rychlým průběhem, díky riziku dehydratace se v některých případech může změnit v život ohrožující onemocnění. Gastroenteritida naštěstí nemá dlouhého trvání a k zotavení dochází během několika málo dnů. Poradíme vám, jak přispět k rychlé rekonvalescenci.

Přečtěte si více
Zobrazení: 1774
Únava u dětí a co ji způsobuje
09.06.2021

Únava u dětí a co ji způsobuje

Mnozí rodiče si zhluboka oddechnou, když svého andílka uloží večer do postýlky. 

Přečtěte si více
Zobrazení: 18887