Padání vlasů a jak tomu předcházet

Padání vlasů a jak tomu předcházet

Publikováno: 01.09.2015

Zobrazení: 601

Chcete se zbavit zvýšeného vypadávání vlasů? Přečtěte si naše rady, jak mu lze předcházet. Kvalitní stravou, správnou péčí a vhodnými doplňky stravy.

Jestliže chcete problémům s vlasy předejít, je třeba se o ně alespoň v rámci možností starat. Dědičný faktor vypadávání vlasů sice neovlivníte, ale správnou péčí můžete přispět k tomu, aby vám vlasy padaly méně.

Pokud máte dojem, že vám vlasy padají více než dříve, zkuste omezit „zkrášlovací“ procedury na minimum. Používání špatných vlasových  přípravků, příliš časté mytí, fénování nebo barvení, ale také častý pobyt v zakouřených prostorách, to vše vlasům neprospívá.

Pokud nejste spokojeni s kvalitou vašich vlasů a domníváte se, že vám jich na hlavě ubývá, určitě se nevzdávejte. Mnoho mužů se prostě smíří s tím, že vlasy mít nebudou, přestože jsou způsoby, kterými lze růst vlasů obnovit a podpořit, i pomocí různých doplňků stravy obsahujících například biotin, který přispívá k udržení vlasů v dobrém stavu. Taky měď je pro vlasy důležitý prvek, protože přispívá ke správné pigmentaci vlasů.

Možné řešení na vypadávající vlasy:

  • Přestaňte s neodbornou domácí péčí (trvalá, barvení). Požádejte kadeřníka o stimulační masáž a používejte třeba tea tree oil s dezinfekčními účinky a správným pH. V ordinaci dermatologa můžete také dostat tzv. sněžení, kdy se tekutým dusíkem ochlazují kritická místa. Kůže reaguje tak, že se cévky stáhnou a potom zase roztáhnou, a tím se trénuje jejich pružnost a lépe pak vyživují podkoží.
     
  • Snažte se redukovat faktory, které organismus stresují a podpořte kvalitu vlasů i pomocí doplňků stravy zaměřených právě na vlasy, jako například vlasový stimulátor Reghaar, který obsahuje celou škálu vitaminů skupiny B, minerálů a řadu dalších látek.

5 kroků, jak předejít padání vlasů:

  • Dbejte na dostatek bílkovin v potravě a volte vhodné tuky. Vhodné je sushi, ořechy nebo třeba špenát
  • Dodržujte rozumný životní styl. Nepřejídat se – vlasy se pak mastí, jíst pestře – kvůli dostatku minerálních látek, omezit sůl, sladidla, omezit pití kávy a alkoholu
  • Nepřetěžujte vlasy kosmetickou péčí – nepřehánět to s gely a s tužidly. Vlasové váčky jsou pak „zalepené“ a nemůžou dýchat
  • Dopřejte si občas masáž hlavy – je nejen příjemná, ale prokrvuje pokožku a vlasové váčky a tím podporuje i růst vlasů
  • Hlídejte si hormony – padání vlasů může způsobit třeba porucha činnosti štítné žlázy, nízká hladina estrogenu (především v období menopauzy) nebo naopak nadbytek testosteronu (mužský pohlavní hormon)
Konečně slunce a teplo! Znáte pravidla zdravého pobytu na slunci?
04.07.2023

Konečně slunce a teplo! Znáte pravidla zdravého pobytu na slunci?

Také jste se nemohli dočkat sluníčka a teplého počasí? Ani se sluncem bychom to ale neměli přehánět, protože sluneční paprsky umí lidskému zdraví i škodit. Poradíme vám, jaká pravidla se vyplatí během horkých letních dní dodržovat.

Přečtěte si více
Zobrazení: 539
Vlasy jsou zrcadlem našeho zdraví
09.05.2022

Vlasy jsou zrcadlem našeho zdraví

Všimla jste si, že vám poslední dobou zůstávají v hřebeni stále větší chomáče vlasů? To může mít celou řadu příčin – počínaje nešetrnou péčí přes různé hormonální změny a příliš častý stres až po nedostatek některých důležitých živin.

Přečtěte si více
Zobrazení: 491
Padání vlasů a jeho nejčastější příčiny
07.09.2015

Padání vlasů a jeho nejčastější příčiny

Už jste zoufalí z toho, že po vás na zemi zůstávají chomáče vlasů a začínají se vám tvořit nevzhledné lysiny? Zjistěte, jaké jsou příčiny padání vlasů a jak jim lze předcházet.

Přečtěte si více
Zobrazení: 875