Proenzi BodyFIX přirozenou cestou stimuluje správné držení těla

Proenzi BodyFIX přirozenou cestou stimuluje správné držení těla

Publikováno: 02.07.2015

Zobrazení: 107

V mnoha případech se jedná o následek nezdravého životního stylu, nedostatečného pohybu a nesprávného držení těla. Pokud si chcete ulevit od bolesti zad, je nezbytné cvičit a dbát na správný postoj. S fixací těla v ideální poloze tak, aby byl pohybový aparát zatížen co nejméně, vám pomůže inovativní novinka - patentovaná bederní ortopedická pomůcka BodyFIX. Díky unikátnímu anatomickému tvarování a vyztužení napomáhá správnému držení těla a zároveň ulevuje od bolesti zad. Je navržena tak, abyste ji mohli použít okamžitě v pohodlí domova bez asistence odborníka.

Kombinace tejpovací pásky a aktivní technologie pro správný postoj utiší až 90 % všech bolestí v křížové oblasti beder. Díky společnému využití svých vlastností dopřává jistotu bezpečného pohybu a přitom jej kontroluje. Účinky bederní náplasti se dostavují okamžitě a úleva od bolesti trvá až 48 hodin. Ergonomický design poskytuje fixaci dolní části zad, které chrání před přepětím či bolestivou rotací a zároveň chrání svaly, šlachy a vazivo před dalším poraněním, neboť eliminuje jejich natažení až do bolestivého bodu.

„Proenzi® BodyFIX působí okamžitě jako aktivní podpora při sezení, stání, ohýbání nebo chůzi. Tím nejenže poskytuje úlevu od bolesti, ale také podporuje správné držení těla, které si tak i po odstranění náplasti udrží lepší koordinaci pohybového aparátu. To je velmi důležité, neboť bylo prokázáno, že pacienti s dlouhodobou bolestí zad často trpí sníženou pohyblivostí těla,“ vysvětluje lékař Adam Dallison, osteopat, který stojí za vývojem náplasti proenzi® BodyFIX. Tato samolepicí náplast ve tvaru X zajišťuje stabilitu bederní páteře, neboť překrývá vzpřimovač páteře a tím dlouhodobě zlepšuje svalovou kontrolu. Na rozdíl od klasické tejpovací pásky ale nebrání ostatním zádovým svalům v aktivitě.

Preventivní opatření při zátěži zad pro každého

Proenzi® BodyFIX byl vyvinut na pomoc s běžnými bolestmi zad způsobenými činnostmi, jako je například práce na zahradě, řízení auta, nošení těžkých zavazadel či dlouhé lety. Zároveň je vhodným řešením pro sportovce, kteří často přetěžují zádové svalstvo nebo se po úrazu snaží udržet v kondici. Používat ho mohou také senioři a gravidní ženy, protože funguje čistě na základě fyziologických procesů v těle, neobsahuje tak žádné léčivé látky, které by se vstřebávaly do těla. BodyFIX - rychlá úleva od bolesti zadDíky tomu je kombinovatelný se všemi farmaceutickými léčivy. Zároveň je hypoalergenní a neobsahuje latex.

Současně pomáhá i při potížích, které pramení ze špatného držení těla při sedavém zaměstnání. 70 % zaměstnanců má sedavé povolání a bohužel většina z nich sedí nesprávně. Příčinou jsou nejen naše letité zlozvyky v podobě pohodlného posedu, ale také nedostatek pohybu a s ním spojená špatná fyzická kondice. „Nerovnováha mezi ochablými břišními a přetíženými zádovými svaly vede k nesprávnému držení těla a z něj plynoucím bolestem zad,“ vysvětluje fyzioterapeutka Mgr. Martina Karasová. Až 60 % dospělých, kteří se potýkají s bolestí zad, je má způsobeno právě faktory nezdravého životního stylu.

Jak proenzi® BodyFIX používat?

Pro správnou aplikaci je nutné, aby byla kůže zcela čistá a odmaštěná. Náplast si srovnejte tak, aby středem X procházela linie páteře a spodní část končila u oblasti horních hýždí. Po jejím nalepení zůstaňte ještě pár minut v klidu, aby se náplast zafixovala a neodlepovala se. U mužů je doporučeno oholit bederní část zad za účelem následného bezbolestného odlepení.

Hořčík a jeho význam pro lidské tělo
25.08.2015

Hořčík a jeho význam pro lidské tělo

Hořčík je minerál, který naše tělo potřebuje ke správné funkci nervového a svalového systému. Přečtěte si další pozitiva hořčíku a dopřejte ho svému organismu.

Přečtěte si více
Zobrazení: 8821
Mikrobiota – bakteriální osídlení těla
10.11.2017

Mikrobiota – bakteriální osídlení těla

V druhé polovině 90. let, kdy se začaly uplatňovat nové molekulárně-biologické technologie, došlo k rozvoji oboru mikrobiální ekologie. Ukázalo se, že existuje obrovská diversita v genomu buněk, na rozdíl od genomů vyšších organismů. Jedním z překvapivých zjištění bylo, že není na planetě místa, kde by se bakterie nevyskytovaly. Jednoduché prokaryotické (rostlinné) buňky tvoří více než polovinu celé biomasy (zelené hmoty) na Zemi.

Přečtěte si více
Zobrazení: 1884
Bakterie v těle: jaká je jejich úloha?
19.09.2023

Bakterie v těle: jaká je jejich úloha?

Už Hippokrates říkal, že základ zdravého fungování organismu začíná ve střevě. Dnes už je vědecky ověřeno, že právě střevní mikrobiota může ovlivňovat funkce všech systémů našeho těla.  Jak o střevní mikrobiotu pečovat a podpořit její rovnováhu a celkové zdraví? Téma, které je pro mnohé aktuální zejména s příchodem podzimu, v období vystavení organismu zvýšené zátěži.

Přečtěte si více
Zobrazení: 1747