Jablečný pektin

Pektin je významným zdrojem přírodní vlákniny a má dobrý vliv na zažívání a vstřebávání potřebných látek v žaludku a tenkém střevě.

26.9.2014

Pektiny jsou polysacharidy podílející se na výstavbě některých rostlinných pletiv.

Nejvíce pektinů obsahují jablka, ale najdeme je také v citrusových plodech, jahodách, v zelí, květáku, mrkvi a bramborech.

Pektin prospívá diabetikům, protože díky své interakci s žaludeční stěnou a obalením její sliznice ovlivňuje zabraňování absolutnímu vstřebávání cukrů obsažených v potravě.

Diskuse

Počet reakcí: 0

Buďte první, kdo vloží svůj názor do diskuse.

Vstoupit do diskuse

ShopRoku 2014

 

Vytisknout


WALMARK, a.s., Oldřichovice 44, 739 61 Třinec, Česká republika, IČO: 00536016, DIČ: CZ699003348
Zápis v OR: u rejstříkového soudu v Ostravě, oddíl B, vl. č. 2501
Základní kapitál: ?352 340 000,- Kč