Účinná pomoc proti průjmu

Účinná pomoc proti průjmu

Publikováno: 20.05.2014

Zobrazení: 285

Novinkou v nabídce Walmarku jsou zdravotnické prostředky pro léčbu akutního i chronického průjmu Tammex family a Tammex family plus. Budou se hodit do domácí lékárnicky i cestovního zavazadla.

Průjmová onemocnění patří mezi nejčastější projevy poruch trávicího traktu a týkají se všech věkových kategorií. Jejich příčinou mohou být infekce, nevhodná strava (například nadměrná konzumace umělých sladidel), stres nebo užívání některých léku (např. antibiotik).

Pokud tyto obtíže trvají pouze několik dní, jedná se o akutní průjem, jsou-li dlouhodobější, mluvíme o chronickém onemocnění.

Tammex pro léčbu akutního a chronického průjmuRychlý účinek

Účinnou a rychlou pomoc při problémech s akutním i chronickým průjmem představují nové zdravotnické prostredky Tammex family a Tammex family plus od značky DH norm, které jsou dostatečně účinné pro dospělé a zároveň šetrné pro děti. Jejich základem je látka diosmektit, což je přírodní jíl, který dokáže pohlcovat tekutiny ze střeva, zvyšovat konzistenci stolice a zpomalovat vyprazdňování. Jeho hlavní výhodou je, že dokáže chránit střevní stenu před poškozením viry, toxiny a bakteriemi, které způsobují průjem. Navíc tyto patogeny dokáže účinně navázat a vyloučit z organizmu.

Který si vybrat?

Oba nové zdravotnické prostředky zastavují a léčí průjem různého původu (infekce, léčba antibiotiky), každý z nich je navíc něčím specifický.

Máte-li v rodině malé děti, bude se vám hodit Tammex family, který mohou užívat už děti od 1 roku věku. Je tedy ideálním řešením pro celou rodinu.

Výhodou druhého přípravku Tammex family plus je složení obohacené o prebiotickou vlákninu. Je určený dospělým a dětem od 6 let. Právě díky patentované směsi prebiotické vlákniny pomáhá obnovovat zdravou střevní mikroflóru. Jeho účinky proto oceníte také v době užívání antibiotik, která mohou způsobovat průjem.

Oba přípravky jsou k dostání v praktických sáčcích, z nichž snadno a rychle připravíte příjemně chutnající suspenzi a které můžete vzít kamkoli s sebou.

Co se osvědčilo při průjmu?

  • Při průjmovém onemocnění pijte hodně vody, abyste zabránili dehydrataci.
     
  • Jeden až dva dny po skončení průjmu jezte pouze nedráždivé potraviny, jako jsou banány nebo bílá rýže. Nejezte citrusy, mléčné výrobky ani potraviny s vysokým obsahem vlákniny.
     
  • Cestujete-li do oblastí, kde je riziko kontaminace pitné vody a potravin, jezte jen důkladné tepelně upravenou stravu, vyhýbejte se nápojům s ledem a používejte pouze balenou vodu, a to i k čištění chrupu.