Léto, jak má být

Léto, jak má být

Publikováno: 16.07.2012

Zobrazení: 24

Problémy s močovými cestami nás bohužel můžou překvapit kdykoli, nejen v zimních měsících, kdy je riziko prochladnutí nejvyšší. Stačí zůstat déle v mokrých plavkách nebo strávit noc ve stanu v příliš tenkém spacáku.

Každý, kdo má s těmito velmi nepříjemnými potížemi osobní zkušenost, ví, že v takovém případě je třeba jednat okamžitě, jakmile se projeví první příznaky. K těm patří především pálení při močení, časté nucení na močení bez pocitu úplného vyprázdnění močového měchýře a tlak v podbřišku nebo bederní oblasti.

Aby se počínající příznaky diskomfortu močového měchýře a močových cest neměly možnost dále rozvinout, je třeba jednat rychle. Speciální doplňky stravy obsahující extrakt z brusinek velkoplodých (například Urinal Akut®) můžete mít vždy po ruce a mohou být pro vás první pomocí a jistotou. Navíc je potřeba zvýšit průtok moči častějším pitím vody (jedna sklenice za hodinu), která pomáhá vyplavit škodlivé látky z močových cest. Kromě obyčejné neperlivé vody jsou vhodné i bylinkové čaje, především speciální urologické.

Přírodní antibiotikum

O účinnosti brusinek na problémy s močovými cestami už dnes nikdo nepochybuje. Tuto jejich výjimečnou vlastnost – tedy schopnost bránit uchycení patogenních bakterií, které nejčastěji způsobují tyto potíže, na stěnách močových cest – už potvrdily a stále potvrzují četné odborné studie.

A proc si vybrat z různých doplňků stravy s obsahem brusinek, jež jsou na trhu, zrovna Urinal Akut® od Walmarku?

Urinal Akut při akutních problémech s močovými cestamiJak už z názvu vyplývá, právě tenhle přípravek si nejlépe poradí v akutních případech, kdy potřebujeme rychlou a účinnou pomoc. Obsahuje totiž silně koncentrovaný výtažek z brusinek velkoplodých, který má absolutně nejvyšší koncentraci brusinek na českém trhu – jedna tableta obsahuje 338 400 mg plodu čerstvých brusinek. Urinal Akut® je vhodné užívat hned v prvních hodinách, kdy pocítíte první příznaky potíží s močovými cestami a (podle jejich intenzity) účinek můžeme očekávat obvykle již od prvního dne podání přípravku.

Vitaminy a minerály mohou snížit riziko rakoviny močového měchýře
12.01.2010

Vitaminy a minerály mohou snížit riziko rakoviny močového měchýře

Zvýšený příjem vitaminu E může snížit riziko rakoviny močového měchýře o 35 procent, uvádí nová studie mezinárodního týmu výzkumníků. Závěry byly zveřejněny v Cancer Causes and Control a ukázalo se také, že karotenoidy, niacin, thiamin a vitamin D mohou snížit riziko rakoviny močového měchýře u starších lidí.

Přečtěte si více
Zobrazení: 269
Příčiny zánětu močových cest
03.12.2015

Příčiny zánětu močových cest

Zánět močových cest postihuje častěji ženy než muže, a to z důvodu odlišné anatomické stavby močového ústrojí. V České republice někdy prodělalo zánět močových cest 70 % žen a u 15 % se záněty vrací opakovaně.

Přečtěte si více
Zobrazení: 7269
Podporovat imunitu je třeba i v létě!
15.05.2018

Podporovat imunitu je třeba i v létě!

O imunitě se nejčastěji mluví v chladných měsících, kdy za oknem řádí plískanice a vzduchem poletují bacily.

Přečtěte si více
Zobrazení: 180