Nepodceňujte jarní očistu vašeho organizmu

Nepodceňujte jarní očistu vašeho organizmu

Publikováno: 12.04.2012

Zobrazení: 16

Lidský organizmus je v současné době vystavován neúměrné zátěži vyvolané prudkým rozvojem civilizace, která narušuje přírodní rovnováhu organismu.

Ne všichni konzumujeme jen ekologicky čisté potraviny, navíc jsme nuceni dýchat znečištěný vzduch, vedeme málo aktivní život, jsme často vystaveni stresu. Toto všechno způsobuje, že se v organizmu hromadí velké množství škodlivých látek.

Hlavním místem vzniku a hromadění nežádoucích látek je střevní trakt, z nějž škodlivé látky dále putují do jater. V normálních podmínkách v játrech dochází k jejich odbourávaní. Při přebytku škodlivých toxických látek se funkce jater při jejich odbourávání snižuje. To způsobuje, že tyto látky postupují do krve, lymfy a negativně působí na všechny tkáně organizmu.

Následně se zhoršuje látková výměna a vstřebávání výživných látek. Proto se v organizmu může projevovat jejich nedostatek nehledě na jejich dostatečný příjem.

Z tohoto důvodu je pro organizmus velice prospěšná a důležitá pravidelná vnitřní očista neboli detoxikace. Tělu vlastní detoxikační proces je pohyb, cvičení a procházky. V dnešní době je však tělu potřeba pomoci například doplňky stravy.

Kvalitní očistnou (detoxikační) kúru na přírodní bázi nabízí doplňky stravy jako je Denoxinal, Ostropestřec mariánský nebo Chlorella Japan FORTE.

DetoxElixeer MAX - očista organismu
01.10.2016

DetoxElixeer MAX - očista organismu

Pomocí detoxikace zbavujeme naše tělo škodlivých látek. Tento proces je často spojován s obdobím jara, kdy se vše probouzí k životu. Občasná očista organismu však neuškodí kdykoliv v průběhu roku, nejenom v jarních měsících, vhodná je také na podzim.

Přečtěte si více
Zobrazení: 430
Zvyšte příjem zinku – podpoříte celkově svůj organismus a  imunitní systém
03.03.2016

Zvyšte příjem zinku – podpoříte celkově svůj organismus a imunitní systém

Trápí vás rýma a kašel? První projevy nachlazení se objevují v důsledku reakce imunitního systému na bakterie a viry. Dobrá hygiena, mytí rukou a vyvážená strava, může ovlivnit reakci imunitního systému v jeho obranné fázi. Jednou z látek, která podpoří vaší imunitu v období kdy je to nejvíce potřeba je zinek.

Přečtěte si více
Zobrazení: 24701
Jarní očista podle ajurvédy
25.03.2024

Jarní očista podle ajurvédy

Ajurvéda je celostní systém podpory zdraví, s kořeny sahajícími až do Indie, do doby před více než 5 tisíci lety. Ajurvéda vychází ze znalostí a zkušeností indických mudrců, kteří se snažili udržet v těle harmonii a rovnováhu za pomoci bylinných prostředků, masáží, jógy a meditace. I dnes je ajurvéda oblíbenou alternativní cestou péče o zdraví. Chcete-li jarní očistu podle ajurvédy vyzkoušet a být po zimě opět v kondici, poradíme vám, jak na to!

Přečtěte si více
Zobrazení: 202