Kyselina alfa-lipoová pomáhá diabetikům

Kyselina alfa-lipoová pomáhá diabetikům

Publikováno: 27.05.2011

Zobrazení: 902

O cukrovce se říká, že nebolí, zato má velmi nepříznivé důsledky.

Neustálá zvýšená hladina cukru v krvi způsobuje mimo jiné poškození jemných nervových zakončení, tzv. diabetickou neuropatii. Tyto nepříjemné projevy pomáhá eliminovat kyselina alfa-lipoová, kterou obsahuje přípravek Dialevel.  

Diabetická neuropatie vzniká plíživě a její nejčastější formou je postižení nervových vláken, kterými cítíme dotyk či bolest, nejčastěji na dolních, později horních končetinách. Prvním projevem diabetické neuropatie je necitlivost kůže na podněty nebo nemocný cítí něco úplně odlišného, než by měl (např. zimu místo tepla). Nebezpečí je především ve snížené schopnosti vnímat bolest. V důsledku přehlédnutých zranění často dochází k těžkému poškození končetiny. Mohou být postiženy i nervy v dalších oblastech, včetně tzv. vegetativního nervstva.

Kyselina alfa-lipoová je látka, která zasahuje do mnoha procesů látkové výměny. Celou řadou publikovaných světových studií bylo prokázáno, že právě tato kyselina omezuje projevy diabetické neuropatie. Navíc chrání tkáně před poškozením volnými radikály.

Doplněk stravy Dialevel obsahuje v 1 tobolce nejvíce kyseliny alfa-lipoové (200 mg) z volně prodejných přípravků. Dialevel má i další příznivé složky. Obsahuje výtažek ze skořice, který podporuje normalizaci hladin glukózy a tuků. Důležitá je i role některých minerálů, především chrómu, který je nezbytný pro správnou činnost inzulínu.

Omega-3 mastné kyseliny mohou posílit zdraví ledvin u diabetiků
05.02.2010

Omega-3 mastné kyseliny mohou posílit zdraví ledvin u diabetiků

Omega-3 mastné kyseliny představují potenciální přínos pro skupinu obyvatelstva se zvýšeným rizikem onemocnění ledvin.

Přečtěte si více
Zobrazení: 379
Hořčík a diabetes mellitus 2. typu
07.02.2011

Hořčík a diabetes mellitus 2. typu

Nízká hladina hořčíku může zhoršit příznaky diabetu 2. typu dalším ovlivněním hladiny inzulínu.

Přečtěte si více
Zobrazení: 1210
Selen může snížit riziko vzniku cukrovky
23.04.2010

Selen může snížit riziko vzniku cukrovky

Zvýšená hladina selenu může snížit riziko nesprávného metabolismu cukru v krvi u mužů a tím může chránit proti cukrovce, říká nová studie z Francie.

Přečtěte si více
Zobrazení: 121