Pro dobré trávení

Pro dobré trávení

Publikováno: 28.04.2011

Zobrazení: 108

Aniž bychom si to uvědomovali, stav střev má přímý vliv nejen na naše fyzické zdraví, ale i na psychickou pohodu. Při užívání antibiotik, ale také při dalších projevech špatně fungující střevní mikroflóry je vhodné užívat Salutil Probio.

Antibiotika pomáhají denně zachraňovat miliony lidských životů, na střevní mikroflóru ale působí destruktivně. Ničí totiž kromě „špatných“ bakterií i ty, které jsou pro tělo užitečné, a narušují tak správné složení střevní flóry. To je ten důvod, proč některé lidi trápí při užívání antibiotik například průjem. Nejen u zdravého člověka, ale také u lidí, kteří mají různé zdravotní potíže nebo nedodržují zásady zdravé výživy, mohou obnovu střevní mikroflóry po užívání antibiotik doprovázet různé komplikace: plynatost, nadýmání, bolesti břicha apod. Proto je užitečné užívat zároveň s antibiotiky probiotika.

Stejně tak je vhodné užívat probiotika při pocitech plnosti, nadýmání, nepravidelné stolici, zkrátka při všech projevech špatně fungující mikroflóry zažívacího traktu.

Komplexní 4fázový probiotický přípravek Salutil Probio obsahuje směs živých probiotických kultur, které přispívají ke správné funkci zažívacího traktu a rovnováze střevní mikroflóry. Díky kvasince Saccharomyces boulardi dochází při jeho užívání k rozšíření pozitivních účinků příznivých bakterií, zejména pak k tvorbě neprůjmové stolice.

Užívají se 1-3 tobolky denně během jídla nebo do 30 minut po něm. Tobolky je také možné rozmíchat ve studeném nebo mírně teplém (nikoli horkém) pokrmu či nápoji.

Dobré trávení – půl zdraví, a to i na jaře
17.03.2018

Dobré trávení – půl zdraví, a to i na jaře

O jaru se říká, že je to nejhezčí období roku. Neplatí to ale vždy. Příroda po zimním spánku začíná být aktivní.

Přečtěte si více
Zobrazení: 222
7 tipů pro přirozené trávení
25.02.2018

7 tipů pro přirozené trávení

Během zimních měsíců se mnozí z nás potýkají se zhoršeným zažíváním – nadýmáním, zácpou, průjmy, těžkým žaludkem... Na vině je hlavně energeticky vydatnější strava a nedostatek pohybu.

Přečtěte si více
Zobrazení: 11524
Připravte střeva na zimu
18.01.2017

Připravte střeva na zimu

S příchodem zimy nastává období, kdy se těšíme na lyžování, na Vánoce či na dlouhé zimní večery, ale je to také čas přejídání, oslav, ale i nemocí a užívání antibiotik.

Přečtěte si více
Zobrazení: 256