Zahřejte se zdravými nápoji bez cukru!

Zahřejte se zdravými nápoji bez cukru!

Publikováno: 04.03.2022

Zobrazení: 134

Kdo by se v zimě nepotřeboval zahřát? Horký nápoj je skvělým způsobem, jak dodat tělu po zimní procházce nejen teplo, ale také energii. Klasický čaj s medem můžete vyměnit třeba za chilli čokoládu nebo indický Chai Masala. Tipy na skvělé horké nápoje, a navíc bez cukru, vám přinášíme.

Chilli čokoláda pro labužníky

Čokoláda a chilli? I když se vám tohle spojení může zdát zvláštní, jde o báječnou pochoutku, kterou znali už staří Aztékové a Mayové. Na přípravu můžete použít kvalitní hořkou čokoládu a mleté chilli, nebo si zakoupit čokoládu s příchutí chilli a s vysokým obsahem kakaa.  

Ingredience: Mleté chilli, chilli paprička, kakao, kvalitní hořká čokoláda, mléko, skořice, lžička vanilkového pudinku a špetka mletého kardamomu.

Postup: Mléko necháme zahřát společně s mletým chilli a za stálého míchání krátce povaříme. V jiném kastrůlku zahřejeme smetanu a přivedeme ji k varu. Poté v ní rozpustíme čokoládu, přidáme špetku kakaa, lžičku vanilkového pudinku a dobře promícháme. Nakonec okořeněné teplé mléko smícháme s čokoládovou smetanou. Při podávání dozdobíme čokoládovými hoblinkami a pokrájenou chilli papričkou. V případě potřeby lze dozdobit šlehačkou a osladit medem.
 

Indický Chai Masala

Patříte mezi milovníky výrazných chutí a milujete indickou kuchyni? V tom případě budete ohromeni báječným klasickým indickým kořeněným čajem s mlékem.

Ingredience: voda, mléko, černý čaj, skořice, muškátový oříšek, kardamom, zázvor, hřebíček, anýz. V případě potřeby med na doslazení.

Postup: Do vody s mlékem vložíme koření a přivedeme k varu. Vaříme cca 10 minut. Poté odstavíme a vložíme černý čaj a necháme cca 5 minut louhovat. Přes sítko nalijeme do šálků a můžeme podávat.
 

Domácí pomerančový čaj se skořicí

Neumíte si zimu představit bez pomerančů? Pak pro vás bude tím pravým horkým nápojem pomerančový čaj se skořicí.

Ingredience: voda, 2 sáčky ovocného čaj, nejlépe rakytníkový, pomeranč a kousek celé skořice.

Postup: Vodu společně s čajem a skořicí přivedeme k varu a necháme cca 3-5 minut vařit. Poté odstavíme a do čaje vymačkáme šťávu z pomeranče. Nápoj ozdobíme kolečkem pomeranče, které můžeme lehce zasypat skořicí.
 

Jablečný čaj se zázvorem

Zázvor je oblíbeným pomocníkem při nachlazení, a proto v naší nabídce zimních nápojů nesmí chybět.

Ingredience: voda, čerstvý zázvor, oloupaná jablka, celá skořice, mletá skořice, hřebíček.

Postup: Všechny ingredience přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Poté odstavíme a podáváme ve vysokých sklenicích ozdobených plátky jablek lehce zasypaných skořicí.
 

Brusinkový zázrak

Ingredience: voda, brusinky (čerstvé nebo mražené), čerstvý zázvor, oloupaná jablka a hrušky, celá skořice, hřebíček a brusinkový čaj. 

Postup: Brusinky, pokrájený zázvor, skořici, hřebíček, jablka a hrušky přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Poté odstavíme a přidáme brusinkový čaj, který necháme 5 minut louhovat. Poté přecedíme a můžeme podávat. Při podávání necháme v šálcích pár brusinek pro efekt a ozdobíme plátkem hrušky a jablka.
 

Podpořte imunity v chladných měsících!

Nejen zahřívacími nápoji s obsahem vitaminů, ale také Biopronem 9 Immunity můžete podpořit imunitu a celkové zdraví v chladných měsících. Biopron 9 Imunity doplňují vysoce kvalitní probiotika a prebiotika pro každodenní péči o střevní mikrobiotu, a navíc obsahuje vitamin D3 pro podporu normální činnosti imunitního systému.
  
 
V nabídce Klubu zdraví najdete celou řadu vysoce kvalitních doplňků stravy, které podpoří vaše zdraví nejen v zimě, ale během celého roku!
Trápí vás nebo vaše děti střevní chřipka? Pak vám poradíme, na co si dát pozor
19.01.2022

Trápí vás nebo vaše děti střevní chřipka? Pak vám poradíme, na co si dát pozor

Střevní chřipka, gastroenteritida, dokáže svým rychlým nástupem překvapit. I když jde o běžné onemocnění s poměrně rychlým průběhem, díky riziku dehydratace se v některých případech může změnit v život ohrožující onemocnění. Gastroenteritida naštěstí nemá dlouhého trvání a k zotavení dochází během několika málo dnů. Poradíme vám, jak přispět k rychlé rekonvalescenci.

Přečtěte si více
Zobrazení: 1199
Co jste o laktózové a histaminové intoleranci nevěděli
22.07.2021

Co jste o laktózové a histaminové intoleranci nevěděli

Ačkoliv laktózová intolerance je poměrně známé a diskutované onemocnění, v případě histaminové intolerance veřejnost příliš informovaná není. Vzhledem k tomu, že nesnášenlivost histaminu způsobuje celou řadu zdravotních obtíží, pojďme si nesnášenlivost laktózy a histaminu blíže představit.

Přečtěte si více
Zobrazení: 1014
Proč nás v létě bolí v krku?
01.07.2021

Proč nás v létě bolí v krku?

Venku jsou vedra na padnutí, celý den z vás permanentně lije pot, ale v krku vás nepříjemně škrábe a bolestivě se vám polyká? To není nic výjimečného. I v létě totiž klidně můžete chytnout angínu, a to mnohem snáz, než si myslíte. A velkou porcí zmrzliny to nespravíte, to se jen tak říká. Naopak, můžete si ještě podchladit mandle a přivodit další zbytečné trable.

Přečtěte si více
Zobrazení: 8760
Proč nás v zimě bolí klouby?
12.01.2022

Proč nás v zimě bolí klouby?

Patříte mezi ty, kteří by podle bolestí kloubů mohli předpovídat počasí? Změny a výkyvy atmosférického tlaku ovlivňují zejména příznaky osob trpících revmatoidní artritidou. Díky chladnějšímu počasí může docházet ke stupňování bolestí, které onemocnění, lidově zvané „revma“, doprovází. Jak na podzim a v zimě proti bolestem kloubů bojovat?

Přečtěte si více
Zobrazení: 370