Užijte si dovolenou i grilování na zahradě bez zažívacích potíží

Užijte si dovolenou i grilování na zahradě bez zažívacích potíží

Publikováno: 29.06.2019

Zobrazení: 154

Doba zaslouženého odpočinku, čas dovolených, je za dveřmi. A s přípravou na cesty je nejlepší začít hned. Na dovolené nás mohou potkat nepříjemné zdravotní komplikace. A nemusí se jednat pouze o dovolenou v exotických zemích. Střevní potíže nás mohou potkat kdekoliv.

Dovolená, doba změn

O dovolené, víc než kdy jindy, poznáváme a prožíváme nové věci. A nejedná se pouze o zážitky. Poznáváme nové lidi, nová místa, ale i nová jídla a nápoje. Jsme v odlišeném prostředí, mnohdy s odlišnými hygienickými návyky. Tělo zažívá změnu v podobě psychické i fyzické zátěže, v odlišných klimatických podmínkách. Tyto změny může tělo vnímat i jako stres, který se projeví v podobě problémů se zažíváním. 

Probiotika jsou živé mikroorganismy, které, jsou-li podávány v adekvátním množství, přispívají ke zlepšení zdravotního stavu hostitele (definice FAO/WHO, 2002). Nejčastěji se jedná o bakterie Lactobacillus a Bifidobacterium, které příznivě ovlivňují rovnováhu střevní mikroflóry. Jsou získávány z potravin (jogurty, kysané zelí aj.) nebo prostřednictvím potravinových doplňků. Probiotika je vhodné začít užívat již před dovolenou a pokračovat s užíváním i během dovolené. Rovnováha střevní mikroflóra je základema to nejen na dovolené, ale i doma.
 
Doplňky stravy Biopron jsou významným pomocníkem pro každodenní péči o rovnováhu střevní mikroflóry. Řada Bipron nabízí široké spektrum probiotik jak pro děti od narození, tak pro dospělé. Probiotika Biopron odpovídají specifickým nárokům střevní mikroflóry každé věkové kategorie. 
Biopron-pecet.png
 

Vyvarujte se problémům se zažíváním s doplňky stravy Biopron:

 
Co jíst, když vás zlobí žaludek
19.06.2018

Co jíst, když vás zlobí žaludek

Nevolnost, nadýmání, ztráta chuti k jídlu a hlavně nepříjemné křeče v žaludku, to všechno jsou typické příznaky gastritidy – nemoci, která se v poslední době pomalu a jistě vkrádá do našich každodenních životů. Ke vzniku zánětu žaludeční sliznice přispívají zejména špatné stravovací návyky a stres. A ruku na srdce – obojího si dnes „užíváme“ víc než do sytosti.

Přečtěte si více
Zobrazení: 154
Zdravá střeva pomáhají hubnout
23.04.2018

Zdravá střeva pomáhají hubnout

Pestrá a vyvážená strava ovlivňuje naše střeva, o tom není pochyb.

Přečtěte si více
Zobrazení: 154
7 tipů pro přirozené trávení
25.02.2018

7 tipů pro přirozené trávení

Během zimních měsíců se mnozí z nás potýkají se zhoršeným zažíváním – nadýmáním, zácpou, průjmy, těžkým žaludkem... Na vině je hlavně energeticky vydatnější strava a nedostatek pohybu.

Přečtěte si více
Zobrazení: 154