Pro klid na cestách

Pro klid na cestách

Publikováno: 29.05.2014

Zobrazení: 2

Asi třetina žen v produktivním věku trpí problémy s močovými cestami, jejichž typické příznaky jsou velmi nepříjemné. Nejčastěji se projevují bolestmi, pálením a řezáním při močení, nutkavou a častou potřebou močit.

Ať už míříte za exotickými zážitky k moři, nebo se chystáte strávit poklidnou dovolenou na chatě u rybníka, nezapomeňte si přibalit Urinal Akut, spolehlivého ochránce před potížemi močových cest.

Pozor na prochladnutí

Příčinou potíží s močovými cestami bývá bakteriální infekce, kterou nejčastěji způsobuje bakterie E.coli. Ta se běžně vyskytuje v zažívacím ústrojí, ale může proniknout i do močových cest, kde přemůže imunitní obranu organizmu a rozmnoží se. Riziko infekce se ještě zvyšuje při prochladnutí. Stačí zůstat déle v mokrých plavkách nebo si sednout navečer u táboráku na studenou zem a nepříjemné následky na sebe nenechají dlouho čekat.

Brusinky pomáhají

Dlouhodobé zkušenosti lidových léčitelů potvrzují účinnost přírodních prostředků, které mohou pomáhat při obtížích s močovými cestami, zvláště pokud se „nasadí“ hned při prvních projevech. K nejvíce prověřeným přírodním prostředkům patří brusinky velkoplodé, které dokážou zabránit uchycení bakterií na stěnách močových cest.

Pomoc v tabletce

Urinal Akut při potížích s močovými cestamiVysoce koncentrovaný extrakt z brusinek velkoplodých tvoří i základ doplňku stravy Urinal Akut. Jedinečná aktivní látka CystiCran® je díky standardizované koncentraci 36 mg PAC (proanthokyanidinu) zárukou kvality a silného účinku.

Kromě toho obsahuje zlatobýl obecný, osvědčenou bylinu pro zdraví močového měchýře a dolních močových cest, a vitamin D, který podporuje správnou funkci imunitního systému. Tato kombinace ještě zvyšuje ochranu sliznic dolních močových cest před opakovanými infekcemi.

Zdravým zažíváním k optimální kondici
23.04.2018

Zdravým zažíváním k optimální kondici

Zdravá střeva jsou nejen důležitou součástí správně fungujícího zažívání a sídlem imunitního systému, ale skrze správně fungující zažívání mohou mít vliv také na naši hmotnost. Redukce hmotnosti je s počátkem roku vždy aktuální téma, a proto vám poradíme, co vás kromě zdravého jídelníčku a pohybu dostane po vánočních svátcích zpět do formy.

Přečtěte si více
Zobrazení: 578
Antioxidanty mohou posilovat zdraví tlustého střeva
15.12.2009

Antioxidanty mohou posilovat zdraví tlustého střeva

Doplňky stravy obsahující selen mohou zabránit vzniku nových polypů tlustého střeva u lidí s anamnézou polypové formace, říká nová studie.

Přečtěte si více
Zobrazení: 637
Jak po střevní chřipce přejít zpět na běžnou stravu?
24.04.2023

Jak po střevní chřipce přejít zpět na běžnou stravu?

Gastroenteritida, střevní chřipka, je jedno z nejčastějších onemocnění dětí i dospělých. I když obvykle netrvá dlouho a většinou nevyžaduje návštěvu lékaře, pro nemocného je gastroenteritida velmi nepříjemná. Onemocní-li dítě, senior, nebo osoba chronicky nemocná, onemocnění nepodceňujte a v případě jakýchkoliv pochybností navštivte raději lékaře. Základem léčby jsou dietní opatření, dostatek tekutin a klid na lůžku. Po odeznění obtíží je důležité, aby byl návrat k běžné stravě postupný. Jak na to, vám poradíme!
 

Přečtěte si více
Zobrazení: 26086